05/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Şehrinize gökkuşağı gelsin ister misiniz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar artık “Gökkuşağı Etkinlikleri” adıyla düzenlenecek. Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Gökkuşağı etkinlikleri bahar ayında şehirlere gitmeye hazırlanıyor. Bu yıla kadar Kaos GL Derneği’nin Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar adıyla düzenlediği program bundan böyle Gökkuşağı Etkinlikleri adıyla ülkenin birçok yerinde ayrımcılık karşıtlarıyla bir araya gelecek.

Homofobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar daha önce Adana, Adapazarı, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Antep, Aydın, Balıkesir, Bandırma, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hatay, Hopa, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Maraş, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nazilli, Samsun, Sivas,  Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak'ta yapıldı.  2018 yılında Ordu da bu illere eklendi.

Etkinliğin çağrı metni şöyle:

Gökkuşağı etkinlikleri nedir?

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl, 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle düzenlenen homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen bir etkinlikti.

İlk kez 2006 yılında yapıldı. İlk 3 yılında Ankara ile sınırlı kalan Buluşma, 4. yılında 6 şehre, 2010 yılında ise 5 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında 16 şehre yayıldı. 2014 yılında 37 ayrı şehirde homofobi karşıtı etkinlikler organize edildi. 2015 yılında 28 şehirde 40 etkinlik düzenlendi. 2017 yılında 35 şehre ulaştı. 2018’de 15 farklı şehirde etkinlikler yapıldı.

Buluşma 2019’da “Gökkuşağı Etkinlikleri” adını aldı ve yola çıkmaya hazırlanıyor.

Neden 17 Mayıs?

17 Mayıs, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak dünya çapında etkinliklere sahne olan bir gün.

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimlik veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, her biriyle koordinasyon içinde olmayı amaçlıyor.

Neden Buluşma?

Çünkü 2006 senesinden beri Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma ile Türkiye’deki LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratmayı amaçlıyoruz.

Buluşma ile sorunlarımıza çözüm yolları arıyoruz ve bulduğumuz çözüm yollarını paylaşmak ve gerektiğinde birlikte müdahale edebilmenin maddi ve manevi olanaklarını yaratmak istiyoruz. Tüm bunları yüz yüze ve birlikte yapmak istiyoruz. Yeni insanlarla tanışmak, dertleşmek, sohbet etmek, kaygılarımızı azaltmak, rahatlamak istiyoruz! 


Etiketler: yaşam
İstihdam