17/08/2010 | Yazar: KAOS GL

İngiltere’de belediyelerin hükümetten aldıkları p

‘Seks Herkesin Hakkı!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İngiltere’de belediyelerin hükümetten aldıkları paralarla zihinsel engellileri kucak danslarına, egzotik tatillere ve seks işçileriyle birlikte olmaları için Amsterdam’a gönderdikleri ortaya çıktı.

Greater Manchester ve Norfolk Sosyal Hizmetleri’nin ise yapılan ödemeleri internet arkadaşlık sitelerine abonelik için harcadığı öğrenildi.

Daily Mail gazetesinin ‘Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası’ndan yararlanarak elde edilen bilgilere dayanarak verdiği haberde, bazı belediyelerin vergi mükelleflerinin parasıyla zihinsel engellileri gece kulüplerinde kucak dansları, egzotik tatiller ve seks işçisi kadınlarla birlikte olmaları için Amsterdam’a gönderdiği belirtiliyor.

Öğrenim güçlüğü çeken ve daha önce hiç cinsel ilişkiye girmemiş 21 yaşındaki bir kişinin, ‘Puttin People First’ (Önce İnsan) uygulamasından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu ve Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki ünlü ‘kırmızı ışık bölgesi’ne (Red Light District) gönderilmeye hak kazandığını yazan gazete, burada vergi mükelleflerinin parasıyla bir seks işçisiyle birlikte olacağını ifade etti.

‘AKSİ İNSAN HAKKI İHLALİ OLUR’
Uygulamanın daha önce ilişkiye girmemiş kişileri mutlu ettiğini ve seksin ‘insan hakkı’ olduğunu vurgulayan Sosyal Hizmet yetkilileri, Amsterdam’a gitmeye hak kazanan başvuru sahibinin, kızgın, amacına ulaşamamış ve hevesli bir genç olduğunu, cinsel sağlık ve cinsel farkındalık kursları aldığını ve artık denemek istediğini ifade ediyorlar. Yetkililer ayrıca, Amsterdam’daki seks işçisi kadınların İngiltere’deki seks işçilerine göre daha çok korunduklarını ve bu kişinin seks talebinin geri çevrilmesinin ‘insan hakları ihlali’ olacağına dikkat çekiyorlar.



Etiketler: yaşam
nefret