04/04/2011 | Yazar: Barış Sulu

Belediyenin 1 Nisan’dan itibaren soka

Seks İşçileri Eşitlik İstedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Belediyenin 1 Nisan’dan itibaren sokakta müşteri bekleyen seks işçilerini 200 Avro’dan başlayan para cezası keseceğini açıklaması üzerine Hamburg'un St. Georg semtinde seks işçileri belediyeyi protesto gösterisi düzenledi.
 
Belediyenin 1 Nisan’dan itibaren sokakta müşteri bekleyen seks işçilerini 200 Avro’dan başlayan para cezası keseceğini açıklaması üzerine yardım kuruluşu olan Ragazza Derneği tarafından protesto gösterisi organize edildi. Gösteride seks işçileri "St. Georg bizim de semtimiz" şeklinde sloganlar içeren pankartlar taşıdı.

Semtteki seks işçilerine ceza kesilmesinin fuhuşu durdurmayacağı aksine artıracağını savunan Ragazza Derneği sözcüsü Gudrun Greb, "Polis sokaktaki kadınların seks işçisi olup, olmadığını nasıl anlayacak? Her mini etek giyene potansiyel seks işçisi muamelesi mi yapılacak? Biz danışma merkezi olarak seks işçilerinin düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmeleri için mücadele ederken, belediyenin onları semtten kovması illegal fuhuşun artmasına ve hastalıkların yayılmasına neden olacaktır" dedi.
 
Türkiye’de de Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri Ağı üyeleri “Kabahatler Kanunu” çerçevesinde seks işçilerine kesilen para cezalarının ve keyfi gözaltıların çok yaygın olduğunu dile getirmekte.
 
Kaos GL olarak görüştüğümüz Pembe Hayat ve Kırmızı Şemsiye aktivisti, sinema oyuncusu Buse Kılıçkaya: “Türkiye’de fuhuş yapmak suç değil, aracılık yapmak suç. Kabahatler Kanunu’na maruz kalan seks işçisi bu parayı çıkarmak için tekrar bedenini satmak zorunda kaldı ve biz aracının kim olduğunu gördük: Devlet. Para cezaları hiçbir sonuç getirmiyor aksine sorunu daha da derinleştiriyor. Seks işçilerini cezalandırmak değil koşullarının iyileştirilmesi gerekli. Bir seks işçisi tacize uğradığında ‘Zaten fahişesin’ denilmesin. Tecavüze uğradığında tahrik indirimine gidilmesin. Başta HIV/AIDS, cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda bilgilendirilsin, güvenli çalışma alanları yaratılsın” diyerek, artık seks işçilerinin de yaşadıkları ihlalleri şikayet etme olanağı bulduklarını belirtti.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam