28/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Kadın Kapısı ve İstanbul LGBTT üyeleri Ankara Genelevi'nin bildirim yapılmaksızın yıkılmasına ilişkin Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı, "Seks işçiler

Kadın Kapısı ve İstanbul LGBTT üyeleri Ankara Genelevi'nin bildirim yapılmaksızın yıkılmasına ilişkin Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı, "Seks işçilerinin hakları yaşam hakkıdır, genelevlerini kapatmak çözüm değildir" dedi.
 
Şevval Kılıç, yaptığı açıklamada, "Genelevleri kapatıp kadınları sokağa atmak zaten risk altında olan bu kadınları çok daha fazla tehlikeye atacaktır. Kadın ve trans cinayetlerinin bu kadar arttığı bir dönemde kadınlar adeta katillerinin kucağına itilmektedir" dedi.
 
Kayıtlı ve kayıt dışı 100 bin seks işçisinin olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Kılıç, binlerce seks işçisi kadının da resmi genelevlere giriş yapabilmek için beklediğini ifade etti.
 
Kılıç, devlete, Ankara Belediyesi'ne ve tüm yetkililere seslenerek, "Fuhuş eğer bir sorunsa bunu bitirmenin yolu genelevleri kapatarak kayıt dışı fuhuşu arttırmak mıdır? Böyle bir şey yapıldığında fuhuş caddelere, sokaklara taşmayacak mıdır?" diye sordu.
 
"Eğer ahlaktan bahsedilecekse insanca yaşamak karnını doyurmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamak gerçek ahlaktır" diyen Şevval Kılıç, sağlık, hukuk ve yaşam standartlarında birçok eksiklik olduğunu ve bunların konuşulması gerektiğini söyledi.
 
Lambda İstanbul, Devrimci Anarşist Faaliyet, Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki yardım Bürosu ve İHD'nin de destek verdiği açıklama, "Belediye yıkıyor, sokaktaki öldürüyor", "Susma haykır seks işçileri vardır", "Devlet elini evimizden çek" sloganları ile sonlandırıldı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam