08/12/2010 | Yazar: Bulut Öncü

Polisin fakülteye girmesi ile dışarı çıkan Kuzu, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, “Rektör ve dekan derhal istifa etsin” dedi.

Şemsiyeler Burhan Kuzu’yu Korumaya Yetmedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Polisin fakülteye girmesi ile dışarı çıkan Kuzu, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, “Rektör ve dekan derhal istifa etsin” dedi. Grup, Kuzu ayrılırken de “AKP Dışarı” sloganı attı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen Türkiye’de Anayasa Sorunu Konferansı, yoğun protesto gösterilerine sahne oldu. Bir grup öğrenci tarafından protesto edilen Süheyl Batum ve Burhan Kuzu, konuşmalarını yapamadan üniversiteden ayrıldı. Polis güvenliğinde güçlükle salondan ayrılan Kuzu, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada “Rektör ve dekan derhâl istifa etsin” dedi.

Bugün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen Türkiye’de Anayasa Sorunu Konferansı’na CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum ve Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldı. İlk konuşmacı Süheyl Batum bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Grup, “Sermaye dışarı, üniversiteler bizimdir” sloganları attı. “Üniversiteler sizindir. Buraya polis girmeyecek. Buna izin vermeyeceğim. Ama siz de beni dinleyin” diyen Batum, protestolar sonrasında konuşmasını tamamlayamadan üniversiteyi terk etti. Protestolardan rahatsız olduğu öğrenilen Batum, dekan ile görüştü. Fakülte Dekanı’nın da Kuzu’yu arayarak gelmemesini istediği öğrenildi.

Batum’dan sonra konferansa gelen Burhan Kuzu ise daha sert protestolara maruz kaldı. Henüz salona girmeden ıslıklanan Kuzu, salona yoğun güvenlik önlemleri ile birlikte girdi. Bu sırada Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri’ne mensup bir grup öğrenci “AKP defol, üniversiteler bizimdir, Faşist AKP hesap verecek” sloganları atarak, Kuzu’yu yumurta yağmuruna tuttu. Korumaları tarafından şemsiyelerle korunan Burhan Kuzu, konuşmasına başlayamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı. Korumaların şemsiyeleri ile birlikte hazırlıklı gelmeleri dikkat çekti. Basın mensupları da yumurta yağmurundan nasibini aldı.

“POLİS FAKÜLTEYE GİRERKEN BASIN MENSUPLARINA İZİN VERİLMEDİ”
Kuzu’nun salondan ayrılmasının ardından öğrencilerin üniversiteden çıkması engellendi. Fakülteye giren polis, basın mensuplarının üniversiteye girmelerine izin vermedi. Gösteriler sırasında öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında sık sık arbede yaşandı.  Fakülteden çıkmalarına izin verilmeyen protestocu grup, panolardaki camları kırdı.

“BURHAN KUZU: REKTÖR VE DEKAN DERHAL İSTİFA ETSİN”
Polisin fakülteye girmesi ile dışarı çıkan Kuzu, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, “Rektör ve dekan derhal istifa etsin” dedi. Grup, Kuzu ayrılırken de “AKP Dışarı” sloganı attı.

Yaşanan olaylar ile ilgili kaosgl.org’a konuşan Mülkiye Sosyal Araştırmalar Topluluğu Genel Sekreteri Ruhisu Can Al eylemlerin sokakta olması gerektiğini belirterek, “Son dönemde öğrenciler olarak taleplerimiz var. Bu konferansı düzenleyerek taleplerimizi iletmek istedik. Ama ne yazık ki konferans bir grubun provokasyonuna maruz kaldı. Salondaki diğer öğrenciler gereken tepkiyi gösterdi. Biz de rahatsızız ve onaylamıyoruz. Burada ifade özgürlüğünün engellenmesi söz konusu. Oysaki biz bunu sağlamak için konukları davet etmiştik. Şiddete tam olarak karşı çıkarken söz ile şiddet gerçekleştirmek çözüm yöntemimiz değil” dedi.

“İSTANBUL’UN RÖVANŞINI ALDIK”
Öğrenci Kolektifleri’nden Tayfun Yıldırım ise polisin biber gazı yerine Vietnam’da ve NATO gösterileri sırasında kullanılan portakal gazı kullandığını belirterek, “Bu gaz, savaş alanlarında kimyasal silâh olarak da kullanılıyor. Bu gaz bazı arkadaşlarımızın gözüne doğrudan sıkıldı. Nefes alamayanlar oldu. Ama biz bugünkü eylemlerimiz ile İstanbul’daki saldırının rövanşını aldık” dedi.

Çevik kuvvetin fakülteden ayrılmasının ardından “Devlet katili Tayyip Erdoğan” sloganı atan grup, eylemlerinin devam edeceğini belirterek dağıldı.
 


Etiketler: insan hakları
nefret