26/09/2017 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Sendikal Çalışmalar Grubu ile Eğitim Sen İstanbul LGBTİ Komisyonu işbirliği toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Sendikalar ile LGBTİ’ler arasında ne var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Sendikal Çalışmalar Grubu ile Eğitim Sen İstanbul LGBTİ Komisyonu işbirliği toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Kaos GL Sendikal Çalışmalar Grubu ile Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları yeni dönemin ilk buluşmasını hafta sonu (24 Eylül) İstanbul’da gerçekleştirdi.

Sendikal Çalışmalar Grubu Koordinasyon toplantısı ve ardından Eğitim Sen LGBTİ Komisyonları işbirliği toplantısında sendikal hareket ve eğitimcilerin durumu ile yeni dönem sendikal etkinliklerde Eğitim Sen’le ortaklığın seyri konuşuldu.

Sendikalar ile LGBTİ’ler arasında ne var…

Kaos GL Sendikal Çalışmalar Grubu’nun değerlendirme ve tartışmalarından öne çıkan satır başları ve alınan kararlar şöyle sıralandı:

OHAL ve KHK koşullarında eğitimci ve sendikacıların yaşadıkları ağırlaşırken, sendikal yönetimlerdeki geleneksel çekişmeler ve içe kapanmalar devam ediyor.

Bununla birlikte Eğitim Sen ve KESK’le birlikte çalışabileceğimiz alan ve birimler var.

Yerel Homofobi karşıtı Buluşmalar (HKB) kapsamında farklı şehirlerde sendikalarla etkinlikler ve işbirliği arayışları 2018’de devam edecek.

LGBTİ Komisyonlarının çalışmaları ile sendikaların yayın ve çalışmalarının kaosGL.org haber sitesinde takibi ve haberleştirilip kamuoyu ile paylaşılması sürecek. Kaos GL Dergisi “çalışma hayatı” sayfası sendikal çalışmaları takip edecek.

Sendikal çalışmalar kapsamında devam eden kamu ve özel sektörde LGBTİ çalışanların sorunları araştırması sürecek ve çıkan raporların kamuoyu ile paylaşılacağı programlar gerçekleştirilecek.

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu “Açık Ders”lere sendikal tartışmaları da ekleyecek.

Ankara, İzmir, Kocaeli, Eskişehir, Mersin’deki Dayanışma Akademileri ile ilişkiler geliştirilecek.

Eğitim Sen ile KESK merkez ve şubeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi için Eğitim Sen Kadın Sekreterleri aracılığı ile ortak çalışma olanakları aranacak.

İstanbul’da LGBTİ harekette yeni inisiyatifler aracılığı ile yeni çalışmalar ve örgütlenmelerin sendikal sahayla ilişkilenme arayışları desteklenecek.

İlgili haber:

LGBTİ’ler ile öğretmenlerden “demokratik eğitim” taleb


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret