26/05/2011 | Yazar: KAOS GL

İzmir’de geçen yıl Nisan ayında Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has’ı birer gün arayla öldüren Hamdi Ayri’ye akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetin

Seri Katile
İzmir’de geçen yıl Nisan ayında Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has’ı birer gün arayla öldüren Hamdi Ayri’ye akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu raporu verildi.
Bodrum’da garsonluk yapan Hamdi Ayri (27), ilk cinayetini 25 Nisan 2010’da, bir bankada  çalışan Esra Yaşar’ı (27) Balçova’da öldürerek işledi.

Hastaneden rapor geldi
Bir gün sonra, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı (22), Esra Yaşar’ı öldürdüğü yere yakın bir noktada başına ateş ederek öldürdü. Ayri, hemen ardından Azra Has’ı (30), Kemeraltı’nda otomobilde başına tek el ateş ederek öldürmüştü.

Yakalandıktan sonra tutuklanıp Buca Cezaevi’ne, oradan İzmir F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Hamdi Ayri, üç kez “ağırlaştırılmış müebbet” hapis ayrıca toplam 46 yıl hapis istemiyle İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Avukatının, “müvekkilimin aklı yerinde değil” demesi üzerine mahkeme, Ayri’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde üç hafta kontrol altında tutulan Hamdi Ayri’nin akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verildi.
 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam