09/08/2012 | Yazar: Osman Bulugil

2022 Dünya kupası, yapay yaşantıların nesnesi olan, emek sömürüsünün katlandığı Katar’da yapılacak. Çoğu güney Asyalı işçiler, çok düşük ücretlere kötü muamele görerek zorla çalıştırılıyorlar.

Sermayenin ’Şov Ponny’leri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fotoğraf, az da fırsat bulup, dinlenmeye çalışan bir işçiye ait. Katar’ın başkenti Doha’da çekilmiş. 2022 Dünya kupası, yapay yaşantıların nesnesi olan, emek sömürüsünün katlandığı Katar’da yapılacak. Çoğu güney Asyalı işçiler, çok düşük ücretlere kötü muamele görerek zorla çalıştırılıyorlar.
 
Katar’da yüksek teknoloji ürünü statlarını maksimum emek sömürüsüyle inşa ederlerken, PSG’nin katar sermayedarı olan sahibi Qatar Investment Authority’nin bu yaz transfere harcadığı rakam 150 milyon avro T.Silva, Lavezzi, Verratti, İbrahimovic ve L.Moura).
 
İbrahimovic’in ücreti daha önce Fransa’da tartışma konusu olmuştu. Son transferleri Moura, takıma ocakta katılacak. Moura’yı daha önce özellikle Ferguson’un ısrarla istediğini biliyoruz. Bu yaz diğer tekel kulüpler de bu kervana katıldı ve Moura’da belki de yüksek ücret alacağı, fakat futbolunu en mimumum düzeyde geliştirebileceği bir kulübe transfer oldu. Moura’da, gösterinin pazarlandığı futbolun ’şov Ponny’si artık. 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam