27/12/2013 | Yazar: Behiye Erinç Taş

Pazartesi günü 16 sanatçı ve akademisyenle birlikte, 1983’te kaybettiğimiz yazar Sevim Burak’ı andık.

Sevim Burak’ın Ardından: Ötekilere Yazmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pazartesi günü Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde 16 sanatçı ve akademisyenle birlikte, 1983’te kaybettiğimiz yazar Sevim Burak’ı andık.
 
Sevim Burak’ı daha derinlemesine tanıdım, anladım, iyi geldi. Çoğu anlatıcının ortak paydası Burak’ın çok sonra ve çok zor değerinin anlaşılması oldu.
 
Burak’ın kızı, aynı zamanda "Aziz Ayşe"nin yönetmeni Elfe Uluç da oradaydı. Bu seneki İstanbul Bienali’ne gönderdiği sanat eserlerinde annesinin ”Ford Mach 1” oyunundan ne denli etkilendiğini ve annesinin bir yengeç kadını olarak çok iyi bir anne olduğunu söyledi.
 
“Sen Benim Kokumu Çok Beğendin”
Devlet Tiyatrosu oyuncuları da Burak’ın Devlet Tiyatroları’na biraz zor kabul edilmiş olan "İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar" oyunundan bir bölüm sergiledi, harikaydı.  
 
Murathan Mungan ise Burak’ı en son gördüğünde Ankara’da yemek yemişler ve Meşrutiyet Caddesi’ndeki kaldığı otele giderken ona eşlik etmiş. Burak da otelin önünde, ”Sen benim kokumu çok beğendin, dur bir saniye" deyip ona kendi parfüm şişesini hediye etmiş. Ne hoş! Murathan Mungan getirdi o şişeyi. Mungan’ın önünde duran kırmızı şişe Burak’ın hediyesi. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam