03/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

HDP Şişli Belediye Meclis Adayı Şevval Kılıç, ‘İş bulma sorunu yaşayan trans kadınlar belediyelerde istihdam edilmelidir. Belediye bünyesinde trans sosyal merkezleri açılabilir. Kurtuluş ve Harbiye’de translara dönük yoğun çete saldırıları var’ dedi.

Şevval Kılıç: Translar Şişli’den Sürülmek İsteniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP Şişli İlçe Örgütü’nün düzenlediği LGBTİ atölyesinde konuşan HDP Şişli Belediye Meclis Adayı Şevval Kılıç, “İş bulma sorunu yaşayan trans kadınlar belediyelerde istihdam edilmelidir. Belediye bünyesinde trans sosyal merkezleri açılabilir. Kurtuluş ve Harbiye’de translara dönük yoğun çete saldırıları var” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli İlçe Örgütü İstanbul 3 Nolu Eğitim Sen Şubesi’nde LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) sorunlarının ve Şişli’deki taleplerin tartışıldığı bir atölye düzenledi. HDP Şişli Belediye Eşbaşkan Adayı Ayşe Berktay ve Kenan Yenice’nin de katıldığı atölyede HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Levent Pişkin, Trans Blok temsilcisi ve HDP Şişli Belediye Meclis üyesi adayı Şevval Kılıç, SPoD üyesi Sezen Yalçın konuşma yaptı.
 
Trans kadınlar belediyede istihdam edilmeli
Toplantıda, LGBTİ’lerin siyasi partiler içinde yaşadıkları sorunlar, Şişli yerelindeki talepler, LGBTİ dostu belediyecilik tartışıldı. İlk olarak konuşan Levent Pişkin, LGBTİ hareketin tarihini aktarırken; kentsel dönüşüm politikalarının LGBTİ’leri gettolara ittiğini vurguladı.
 
Şevval Kılıç ise trans politikası yaptığını belirterek, “En temel yaşam hakkı mücadelesi veriyoruz. Transfobik nefret cinayetleri çok yoğun yaşanıyor. Yine istihdam konusunda en mağdur olan kesim translar” dedi. Kılıç belediyelerde translar için istihdam sağlanabileceğini, trans sosyal merkezleri açılabileceğini de vurguladı.
 
Trans kadınlar Şişli’den sürülmek isteniyor
Kılıç seçim bölgesi olan Şişli’de translara dönük çete saldırılarının arttığını da hatırlattı: “Harbiye ve Kurtuluş’taki trans kadınlar çeteler tarafından kaçırılmak isteniyor. Trans kadınlar Şişli’den sürülmeye çalışılıyor.”

Sezen Yalçın ise LGBTİ mücadelesinin en temelde eşit yurttaşlık mücadelesi olduğunu söyledi. Demokratik, yerel, yerinden yönetimin önemini vurgulayan Yalçın, “LGBTi’ler kentten sürülme politikaları ile karşı karşıya kalıyor. İnsanca yaşayabilmek için illa heteroseksüel mi olunmalı? LGBTİ sığınakları olmalı” dedi. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam