27/03/2020 | Yazar: Aslı Alpar

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Seyhan Arman’a tiyatroyu, karantinayı ve gelecek projelerini sorduk.

Seyhan Arman: “Korona nedeniyle ilk tiyatrolar kapatıldı haliyle ilk işsiz kalanlar biz oyuncular olduk” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde trans kadın Serpil karakterinin yaşamını sahneye taşıyan Küründen Kabare’nin yazarı ve oyuncusu Seyhan Arman’la konuştuk. Arman’a tiyatroyu, karantinayı ve gelecek projelerini sorduk.

Oyuncu Seyhan Arman Covid_19 pandemisi nedeniyle ilk iptal edilen etkinliklerin kültür sanat etkinlikleri olduğunu hatırlatıyor: “Kişisel karantina sürecim yaklaşık 15 gündür devam ediyor. Malum korona nedeniyle ilk tiyatrolar kapatıldı haliyle ilk işsiz kalanlar biz oyuncular olduk. Pandemi ciddi bir olay bu sebeple kişisel tedbirlerimi alarak bir nevi karantinaya girdim ve bu süreçte sadece 2 defa gıda alışverişi için sokağa çıktım.”

Sahnelerin pandemi nedeniyle kapatılmasının ardından “Evde Kal” çağrısına uyabildiğini belirten Arman evde devam eden çalışmalarından da bahsetti: “Dönem dönem aşırı yoğun çalışıp dönem dönem ‘boşluğa’ düştüğümüz için eve kapanma, evde vakit geçirme konularında tecrübeliyim. Genel olarak film izliyorum. Bir süredir beklettiğim araştırmalarımı yapıyorum ve en önemlisi yazım aşamasında olan veya yazdığım ama son rötuşlarını yapmadığım oyunları tamamlamak için online olarak dramaturg arkadaşımla çalışmalar yapıyorum.”

Karantinadan sonra 3 proje

Peki, karantina sonrası Arman’ı ilk hangi projede göreceğiz? Arman üç projesinden bahsediyor: “Karantinanın ardından üç farklı proje ile devam edeceğiz. Bunlardan biri uzun metraj bir film. Kutluğ Ataman ile çektiğimiz Hilal Feza ve Diğer Gezegeneler o filmin yapım tamamlandı. Bir diğeri Timuçin İpekusta ile çektiğimiz “6284, Anlaşılmadı Merkez” isimli kısa film; 6284 sayılı kanunu anlatan bir film. Bir de daha önce Amerika’da düzenlenen kısa oyunlar yarışmasına yazdığım oyunlarımdan birisi “Malum Şahıs” onu performans yapmaya karar verdim. Bu üç proje ile yeniden izleyici ile buluşabileceğiz.”

 


Etiketler: kültür sanat
nefret