08/12/2018 | Yazar: Kaos GL

“Transseksüellik benim için kaçılacak, korkulacak veya üzeri örtülecek bir durum değil. Ayan beyan ortadayım! Buradayım!”

Seyhan Arman: Ne beni, ne ailemi cinsiyet kimliğim üzerinden bastıramazsınız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seyhan Arman: “Transseksüellik benim için kaçılacak, korkulacak veya üzeri örtülecek bir durum değil. Ayan beyan ortadayım! Buradayım!”

Oyuncu Seyhan Arman, uzak akrabalarının transfobisi üzerine sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. “Ne beni, ne de ailemden herhangi birisini cinsiyet kimliğim üzerinden üzemez, bastıramaz, geri adım attıramazsınız” dedi.

Arman’ın yazdıkları şöyle:

“Bazı uzak akrabalar kendilerince beni araştırmış ve cinsiyet kimliğim üzerinden ailemden kişileri üzmek istemiş veya açıklarını yakaladıklarını düşünmüşler. Öncelikle benim için özel bir çabaya girip araştırmanıza gerek yok. Transseksüel olduğumu hem özel hayatımda, hem televizyonda, gazetede vb alanlarda verdiğim tüm röportajlarımda altını çizerek belirtiyorum. Çünkü transseksüellik benim için kaçılacak, korkulacak veya üzeri örtülecek bir durum değil. Ayan beyan ortadayım! Buradayım! Ve evet transseksüelim!

Küçücük bir çocukken bile hiç kimseye yalan söylemedim, kaçmadım, saklanmadım. Yani sobeeee canım! Ve emin olun hayatımı "kurtaran" şey bu ortada olma durumu, kaçmamak oldu.

“Yakın aile fertlerime gelirsek; onlar asla benden utanmadılar! Asla cinsiyet kimliğimi saklamadılar! Bütün komşulara, bütün sülaleye, bütün dünyaya haykırdılar. Hatta benim “boşverin, söylemeyin” dediğim kişilere bile tam olarak gözlerinin içine bakarak transseksüel olduğumu ve bundan utanmadıklarını, kaçmadıklarını haykırdılar.

Çünkü cahil değiller. Ve sevgi dolular. Bu konuda hiçbir şey bilmiyorlarken bile aramızdaki asla sarsılmaz, güçlü sevgi bağı ile bana sahip çıktılar. Ki ben onlara da asla yalan söylemedim ve hem hislerimi hem de varoluşumu çok açık net anlattım.

“Sonuç: bu gereksiz çabalarınız boşuna! Ne beni, ne de ailemden herhangi birisini cinsiyet kimliğim üzerinden üzemez, bastıramaz, geri adım attıramazsınız. Belki bir yerlerde sizin zihniyetteki insanlar başka transseksüel çocukları bastırıyor, üzüyor, dövüyor, sövüyor ve hatta öldürüyor olabilirler. Ama çok üzgünüm bu ne bana, ne de aileme sökmez. Evet ben transseksüelim ve bu durumla ilgili gayet gururluyum! Üstelik o kadar güçlüyüm ki hem sizinle hem de dünyadaki tüm lgbti+ bireylere karşı fobisi olanlarla mücadele edebilirim! Trans kimliğim benim için bir sorun değil. Ve bu "davada" daha çok karşılaşırız çünkü ömrüm sizin gibi fobik, cahil ve hadsizlerle uğraşmakla geçecek. Buna hazırım, gardımı aldım, kılıcımı kuşandım. Hodri meydan!

“Şimdi tüm fobileriniz ve cehaletinizle birlikte çekilebilirsiniz...”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam