24/04/2020 | Yazar: Kaos GL

SHUDER Ankara Şubesi, “Pandemi Sürecinde LGBTİ+ Çocuklar” etkinliğine yapılan sosyal medya saldırısıyla ilgili açıklama yayınladı: “Çocukların cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerinden dolayı uğradıkları ayrımcılık ve istismar yokmuş gibi davranılamaz.”

SHUDER Ankara Şubesi: “Ayrımcılık ve istismar yokmuş gibi davranılamaz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şubesi’nin 24 Nisan’da gerçekleştirmeyi planladığı “Pandemi Sürecinde LGBTİ+ Çocuklar” etkinliği, geçtiğimiz günlerde duyurusu üzerinden sosyal medya saldırısına maruz bırakıldı. Dernek saldırıya ilişkin çocukların cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerinden dolayı uğradıkları ayrımcılık ve istismar yokmuş gibi davranılamayacağının altını çizerek bu saldırıların takipçisi olduğunu duyurdu.

“SHUDER insan haklarını ilke edinmiş bir meslek örgütüdür”

SHUDER Ankara Şubesi’nin yayınladığı açıklama şöyle:

“Derneğimizin Ankara Şubesi tarafından 24 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimleri farklı bireyler ile çalışan sosyal hizmet uzmanları ve üniversitelerin sosyal hizmet bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik online eğitim faaliyetine sosyal medya üzerinden kolektif olduğunu düşündüğümüz bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda, çocuk ve LGBTI+ hakları yok sayılarak insanlıktan uzak bir ötekileştirme ile nefret söylemlerine dayanan yıkıcı bir dil kullanılmış ve şube yöneticilerimiz alenen tehdit edilmiştir.”

“Sosyal hizmet mesleği ırk, dil, din, etnik köken, CİNSİYET vb. farklılıkları gözetmeden, insan haklarına dayalı ve farklılıkları ile her bir insanın temel insan haklarını savunan evrensel bir meslek ve bilimdir. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), insan haklarını ilke edinmiş bir meslek örgütüdür.”

“Saldırıyı gerçekleştirenler ilan edilen eğitimin ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu iddia ederek bilinçli bir şekilde konuyu saptırmışlardır. Sadece 25 kişi kontenjanı olan söz konusu egitim, üniversitelerin sosyal hizmet bölümü 4. sınıf öğrencileri ve alanda aktif olarak çalışan meslektaşlarımıza yöneliktir.”

“Dünyada ve ülkemizde onlarca çocuğun ailelerinin yanında, eğitim kurumlarında, çalıştıkları işyerlerinde, yatılı bakım veren kurum ve kuruluşlarda ve sosyal ortamlarında cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerinden dolayı uğradıkları ayrımcılık ve istismar yokmuş gibi davranılamaz.”

“SHUDER olarak, sosyal hizmet öğrencileri ve meslektaşlarımızın bu çocukların psikososyal durumları, yaşadıkları sorunların değerlendirilmesi; bilimsel, mesleki etik ilke ve değerler ile nasıl hareket edileceği konusunda sosyal hizmet uzmanlarına bilgi vermeyi amaçlayan bu eğitime yapılan saldırıları kınıyoruz.”

“Yapılan sistematik saldırıların derneğimizi, mesleki faaliyetlerimizi, üyelerimizi ve ayrımcılığa maruz kalan insanları hedef aldığı, eleştiri değil hakaret ve tehdit amaçlı olduğu açıktır. Saldırganların bilinçli şekilde toplumun ahlaki değerlerini gerekçe göstererek ve bu değerleri istismar ederek insan hakları temelli yaklaşıma aykırı algı yaratmaları kabul edilemez. Bu sebeple, yanlış anlamaların önüne geçmek için SHUDER tarafından paylaşıldığı imaji verilerek bizzat çocukları teşhir eden fotoğraflarla küçükleri istismar eden saldırganların aksine, çocukların haklarını korumak amacıyla eğitim ilanı sosyal medya hesaplarından kaldırılmıştır.”

“Derneğimize yapılan bu saldırıların takipçisi olduğumuzu ve yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret