03/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Yasak Elma dizisinin kostüm asistanını taciz haberleriyle gündeme gelen oyuncu Talat Bulut’un medya yazarı ve LGBTİ+ aktivisti Deniz Gedizlioğlu’na açtığı dava yarın görülecek.

“Şikayet dilekçesi yanıltıcı bir şekilde hazırlanmış” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yasak Elma dizisinin kostüm asistanını taciz ettiği haberleriyle gündeme gelen dizinin başrol oyuncusu Talat Bulut, medya yazarı ve LGBTİ+ aktivisti Deniz Gedizlioğlu’na dava açtı.

Gedizlioğlu’na, 5harfliler’de yazdığı dizi eleştirisi üzerinden “prim yapmak amacıyla hakaret” iddiasıyla dava açan Bulut, aynı iddia ile bir başka davayı da rol arkadaşı Şevval Sam’a da açmış; “Sam’ın taciz iddiasını kamuoyuna taşıyan sözlerini” Bulut’un kişilik haklarına saldırı olarak görmeyen Mahkeme ise davayı ret etmişti.

Bulut’un Gedizlioğlu’na açtığı davanın ilk duruşması yarın (4 Mart Çarşamba) İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, saat 09:10'da görülecek.

“Yazdığım yazının kamuoyundaki tartışmanın bir parçası olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum”

Deniz Gedizlioğlu daha önce kaosGL.org’a verdiği röportajda Bulut’un konuyu kamuoyunda tartıştıran kişilere karşı açtığı davaların susturma amacını taşıdığına dikkat çekmişti:

“Hakkımda hazırlanan şikâyet dilekçesi, hakaret iddiası oluşturmak adına son derece yanıltıcı bir şekilde hazırlanmış. Davaya konu olan yazımda Talat Bulut'un canlandırdığı Halit karakteri hakkında kullandığım ifadeler, Talat Bulut'un kendisini aşağılamak için yazılmış gibi kullanılmış. Yazımdan alınan parçalar öyle bir sunulmuş ki taciz olayının ötesinde Talat Bulut'un şahsı hakkında bir yazı yazmışım gibi kurgulanmış dilekçede.”

“Taciz ve kadına şiddet konuşulması genellikle hiç kolay olmayan konular ve böyle bir iddia ortaya atıldığında toplum olarak bunun konuşulmasına destek vermek zorundayız. Talat Bulut'un yaptığı şey, gerek açtığı davalarla, gerek de basında söylediği “prim yapıyor” gibi açıklamalarla, bu konuyu yeniden konuşulmaz hale getirmek.”


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam