26/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Sıla, kendisi hakkında çıkan söylentiler için “Her yandan karalamaya çalışıyorlar, lezbiyen olsam çıkar söylerdim” dedi.

Sıla: “Lezbiyen olsam çıkar söylerdim” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sıla, kendisi hakkında çıkan söylentiler için “Her yandan karalamaya çalışıyorlar, lezbiyen olsam çıkar söylerdim” dedi.

Sanatçı Sıla, son zamanlarda kendisi hakkında çıkan söylentilerle ilgili Ayşe Arman’a röportaj verdi. Arman'ın "Bu ülkede “Çamur at izi kalsın” bir yöntemdir. Senin için bir sürü şey söylendi, biseksüel, lezbiyen de dendi... Canını sıkan şeyler mi bunlar?" sorusunun ardından Sıla “Lezbiyen olsam çıkar söylerdim” dedi.

Benim umurumda bile değil dedikodular

“Benim umurumda bile değil dedikodular. Zaten lezbiyen olsam çıkar söylerdim, her şeyi söyleyen kadın bunu mu söylemeyecek yani? Her yerden karalamaya çalışıyorlar. Bir de bizde başarılı sevilmez, bu da kadınlara çamur atma yöntemlerinden biri.”

Birine “lezbiyen, biseksüel” demek “çamur atmak” mıdır?

Ayşe Arman'ın, “Çamur at izi kalsın” örneği olarak “lezbiyen, biseksüel” söylentilerini vermesinin, cinsel yönelim ayrımcılığını meşrulaştıran bir yerde durduğunu söylemekte fayda var. Ayrımcı dili kırmak için Arman'ı “Söylemekten çekinme: Lezbiyen” ve  Bi+seksüeller vardır! broşürlerimizi okumaya davet ediyoruz.


Etiketler: yaşam
İstihdam