01/06/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

New York’ta 19 yaşında bir sanatçı, ‘Glitterboy’ fotoğraf serisi ile siyahi erkekler için cinsiyet normlarına karşı çıkıyor.

Simli, ışıltılı ve kaygısız: Glitterboy Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

New York’ta 19 yaşında bir sanatçı, “Glitterboy” fotoğraf serisi ile siyahi erkekler için cinsiyet normlarına karşı çıkıyor.

Quil Lemons, 19 yaşında bir fotoğraf sanatçısı. Yeni ve sonbahara kadar çekimleri sürecek fotoğraf serisi “Glitterboy” ile “erkeklik” ve “erkek makyajı” kavramları üzerinden cinsiyet akışkanlığını vurgulamayı amaçlıyor. Stereotiplerle ve normlarla mücadeleyi büyütmek istediğini söyleyen Quil, bu mücadele esnasında siyahi erkekleri hiç gösterilmediği bir yerden “kadınsılığı” kucakladığını ifade ediyor.

Projedeki modeller doğal pozlar veriyor. Siyahi erkeklerin fotoğraflarda genel olarak “kaygılı”, “ciddi”, “erk” duruşlarını eleştiren seri, kaygısız siyahi erkekleri sergilerken makyajın kadın – erkek ayrımından çıkmasını umut ediyor.

“Glitterboy” projesinin ilk fotoğrafları 3 hafta önce paylaşılmış olmasına rağmen büyük bir ilgiyle ve yoğun fotoğraf talebiyle karşılandı.

Quil Lemons’un sonbahar aylarına kadar devam edecek olan “Glitterboy” fotoğraflarını buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam