12/07/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Singapur’da canlı yayınlanan bir tartışma programında bir öğrenci eğitimde eşcinsel öğrencilere yaklaşıma kafa tuttu.

Singapur’da Canlı Yayında Eğitimde LGBT Sorusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Singapur’da canlı yayınlanan bir tartışma programında bir öğrenci eğitimde eşcinsel öğrencilere yaklaşıma kafa tuttu.
 
NewsAsia Singapur kanalında öğretmenler ve Eğitim Bakanlığı’ndan temsilcilerin katıldığı tartışma programında Melissa Tsang adlı öğrenci lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) öğrencilere okulda ne tür bir danışmanlık hizmeti verileceğini sordu.
 
Eşcinsellikle ilgili sorular soran öğrencileri rehber öğretmenlere yönlendireceğini söyleyen Regent Orta Okulu’ndan Mohana Eswaran adlı öğretmene cevaben Tsang şöyle dedi:
 
“Böyle bir çocuğa ne tür bir danışmanlık verilecek? Onu destekleyecek misiniz yoksa eşcinsellik ve translığı sapkınlık olarak mı göstereceksiniz?”
Tsang ayrıca Singapur’da eşcinsel edimlerin suç sayıldığını bu yüzden öğretmenlerin eşcinsellik bir suçmuş gibi bir izlenim yaratmadan öğrencileri bilgilendiremeyeceğini belirtti.
 
Eğitim Bakanlığı’ndan Liew Wei Li şöyle yanıtladı:
 
“Bunun çok hassas olduğunu anlıyoruz, bu yüzden eşcinsel edimlerle ilgili yasal hükümlere ilişkin tam bilgi veriyoruz. Yani eşcinselliği suçlu göstermiyoruz. Hiçbir rehber öğretmen öğrencinin kötü hissetmesini istemez. Öğrencilerin tam bilgi almalarını istiyoruz.”
 
Singapur’da ceza yasasının 377A kısmına göre yetişkin iki erkek arasında rızaya dayalı cinsel ilişki yasalara aykırı.
 
2007’nin Ekim ayında 377A’nın heteroseksüel çiftler arasındaki anal ve oral ilişki ile lezbiyenliği yasadışı gören kısımları iptal edilse de 377A halen var.
 
İptalle ilgili zamanında parlamentoda uzun bir konuşma yapan Başbakan Lee Hsien Loong hükümetin 377. Kısım’ı tedbir olarak uygulamayacaklarını; fakat iptal de etmeyeceklerini söyledi.
 
Başbakan “Eğer iptal edersek tutumumuzun ve kuralların değiştiğine dair yanlış mesajlar verebiliriz.. Bu yüzden, Kısım 377A’daki statükoyu korumaya karar verdik, yasal düzensizliği ve belirsizliği kabul etmek daha iyi. Bu şekilde işler yürüyor, müdahale etmeyin,” dedi.(gaystarnews.com)
 
NewsAsia Singapur’da yayınlanan programdan ilgili bölüm için:

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret