04/12/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Yüzüklerin Efendisi ve Hobit’in yıldızı Sir Ian McKellen, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda 49’una kadar açılmadığı için pişman olduğunu, tepkilerin bu kadar olumlu olacağını bilse daha erken açılacağını söyledi.

Sir Ian McKellen: "49’uma kadar açılmadığım için pişmanım" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 Yüzüklerin Efendisi ve Hobit’in yıldızı Sir Ian McKellen, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda 49’una kadar açılmadığı için pişman olduğunu, tepkilerin bu kadar olumlu olacağını bilse daha erken açılacağını söyledi.

Eşcinsel hakları vakfı Stonewall’un kurucu ortağı Sir Ian McKellen “Herhangi bir olumsuz tepki almadım... Açılır açılmaz her açıdan daha iyi hissettim. Yalan söylemediğim için rahatladım,” dedi.

“Ben 1950’lerin İngilteresinde büyürken bildiğim hiç gey bar yoktu. Bar diye bir şey yoktu. Homoseksüeller toplumda kendilerinden utandırılıyor ve hapse atılıyorlardı. Kendi başınaydınız, daima tetikteydiniz, gey çıkabilecek bir yabancının bir el sıkışına bel bağlardınız.”

Ünlü aktör oyunculuğa yönelmesinin nedenlerinden birinin de eşcinsel erkeklere ulaşmadaki kolaylık olduğunu belirtti. “İbnelerle tanışabileceğimi duymuştum. Öyle de oldu. Arkadaşlarım ve meslektaşlarım arasında hep açıktım; ama en yakın kan bağımın olduğu akrabalarıma karşı gizliydim.”

2011’de yapılan bir röportajda Sir Ian şunları söyledi: “Gey olduğumu ilk kez 16 yaşımda kabul ettim, kızlara arkadaşlarımın duyduğu türden bir ilgi beslemiyordum. Bu benim sırrım oldu ve bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yoktu; çünkü bildiğim kadarıyla tek eşcinsel bendim.”
Gerçekte ise Sir Ian’ın en iyi arkadaşı da gey olduklarını gizliyorlardı ve gerçeği 20 yıl sonra öğrendiler.

Sir Ian sözlerine şunları ekledi: “Gazetelerde homoseksüelliğe dair olumlu hiçbir şey yoktu ve sevişmek de yasalara aykırıydı. Benim yaşımda insanların seviştikleri için hapishaneye atıldıklarını biliyorum! Okul çocuklarına bunları anlattığımda inanamıyorlar.”

Geçen hafta Sir Ian Yeni Zelanda’daki evlilik eşitliği girişimlerini şu sözlerde destekledi: “Yeni Zelanda dünyada kadınlara oy kullanma hakkını veren ilk ülke oldu, tüm dünya toplumsal ilerlemesinden ötürü Yeni Zelanda’yı izliyordu. Aynı cinsten iki insanın evlenebilmesi ve dünyanın geri kalanının buna katılması olasılığı karşı karşıya kaldığımız heyecan verici yeni bir dönüm noktası.

“Bunun popüler bir girişim olacağının farkındayım. Büyük siyasi partilerinizin ve hayatı benim yaşımdaki insanlardan çok daha açık ve net gören genç kuşakların bunu kucaklamasından ötürü memnunum.

“Desteğim sizinle. Umarım Orta-dünya’ya geri dönene kadar orada evlenme hakkım olur.”


Etiketler: yaşam
nefret