05/10/2013 | Yazar: Nevin Öztop

Birçok tecavüz ve 3 büyük şehirde fuhuş çetesi organize etmek suçlarıyla yüzleşen eski IMF Başkanı Strauss-Kahn, artık Sırbistan’ın yeni ekonomi uzmanı.

Sırbistanlı Feministlerden Tecavüz Davaları Sanığı Strauss-Kahn’a: Defol! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birçok tecavüz ve 3 büyük şehirde fuhuş çetesi organize etmek suçlarıyla yüzleşen eski IMF Başkanı Strauss-Kahn, artık Sırbistan’ın yeni ekonomi uzmanı. 
 
Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vucic, 13 Eylül’de Dominique Strauss-Kahn’ın Sırbistan kabinesine ekonomi uzmanı olarak atanacağını açıkladı. O tarihten bu yana Strauss-Kahn, başkent Belgrad’da birçok kez ağırlandı.
 
Sırbistanlı savaş karşıtı feminist grup Siyah Giyen Kadınlar’ın üyeleri, alınan bu kararı protesto etmek için 3 Ekim tarihinde Belgrad’daki Hükümet Binası önünde toplandı.
 
Aynı zamanda Kaos GL’nin 2. Uluslararası Feminist Forumu’nun ana konuşmacısı olan savaş karşıtı lezbiyen feminist Lepa Mladjenovic, Strauss-Kahn’a hükümet tarafından yapılan bu daveti değerlendirdi:
 
“Bu adam, birçok cinsel suça ve tacize imzasını attı. Yıllar boyu daha kaç suçun üstünün kapatıldığını tahmin edebiliyor musunuz? İşte Siyah Giyen Kadınlar, bu kararı burada protesto etmeye geldi.”
 
Eylemdeki feministler, avuçlarının içine de yazdıkları “Strauss-Kahn, Sırbistan’dan defol!” ve “Ne benim adıma, ne de benim paramla!” sloganlarıyla Hükümet Binası önünde eylemini gerçekleştirdi.
 
14 Mayıs tarihinde, Sofitel New York Oteli çalışanlarından N. Daillo, Strauss-Kahn tarafından tecavüze uğradığını ifade etmişti. Yapılan suç duyurusunu takiben, Strauss-Kahn şehri terk ederken uçakta yakalanmıştı. Uzun süren incelemeler sonucunda, şikâyet sahibinin “yeterince güvenilir olmadığı” ve “yeterli fiziksel delil bulunamadığı” sebepleriyle sanık serbest bırakılmıştı. Eylül ayında ise, şikâyet sahibi ile “ahlaka aykırı bir hata işlediğini” ve “uygunsuz” bir davranışta bulunduğunu ancak yaptığı hiçbir eylemin şiddet veya zorbalık içermediğini ifade etti.  Taraflar, detayları açıklanmayan bir anlaşma ile davayı kapatmıştı.
 
Sözkonusu New York davasını, daha birçok cinsel suç davası takip etti. Bunların en öne çıkanı, gazeteci Tristane Banon’un Strauss-Kahn’ı yine tecavüz ile suçlaması oldu.
 
Straus-Kahn Mart 2012’de ise, Lille, Paris ve Washington şehirlerinde farklı fuhuş çetelerini yönetmek ile suçlandı. Fransız savcılar, 26 Temmuz 2013 tarihinde Strauss-Kahn’ın Lille ilindeki Carlton Oteli’nde gerçekleşen bir toplu tecavüz vakası ve “fuhuşa ortam sağlamak” ile ilgili suçlardan yeniden yargılanacağını bildirdi. 

Etiketler: kadın
nefret