21/04/2020 | Yazar: Tanju Tariz

Sirkaftan Kısalar’da Mati Solak anlatıyor: Boşuna çekilmedi bunca acı bunca çile heyatım bi zahmet beldelesinler.

Sirkaftan Kısalar: Mati Solak’la rüyalanma saati Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mati Solak’ı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Hem bu kadar madi olup, önüne gelene cicilik verip, sonrasında şu alık fotoğraflarını bana gönderdiği için. Şimdiye kadar alıktığım söyleşilerde hep ezberden yedim. Mati Solak için ise özel dedektif tuttum. En son kiminle kolileşmiş, kimi hardallamış öğrenmeye çalıştım ama öğrenemedim. Bu söyleşiyi okuyan ve Mati’yi tanıyanlar bana ulaşsın. Kızlar söyleşiye katılmak için mail atın. Faceden sadece laçolara yanıt veriyorum.

Sirkafta kalmaktan mutlu musun?

Hellolaaaaaarr! İlk başlarda hiç mutlu değildim. Malumunuz mesleki olarak bir gecede işsiz kaldığım içün bir dertler bir dertler sorma. Kara kara ay sonunu düşünmeye başlamıştım daha bir saat geçmesine rağmen. Sonra bir şekilde yaşamayı öğrendim. Saldım ayol! Unutma ki bir lübunyanın üstesinden gelemeyeceği şey yoktur diyerekten. Natrans saatlerde hala yaşayamıyorum bu yönümü geliştirmeye çalışıyorum şu sıra. Üreterek mutlu olmaya çalışıyorum. Bir gün sirkaftan çıkacağız nihayetinde...

En özlediğin 3 şey!

Birincisi sevdiğim lübunyalarla parti yapıp, mekan mekan gezip gullüm alıkmak

İkincisi sahneye çıkmak

Üçüncüsü çayır çimen publicte en sevdiğim arkadaşım naciyeyle huşuya dalmak

Sirkafta çalışmak nasıl bir duygu?

Belde hoy ayol. Hiç keyifli değil benim için. Şaka şaka bir noktada keyifli, üretim yapabilmek için bolca vaktim var ama o üretimi paylaşamadıktan sonra o vaktin bir kıymeti yok abla. Nötr yani... Sanatsal faaliyetlerimin sürdürülebilirliğini sağlamak için fon kaynaklarına başvuru yapıyorum. Geçimimi bir şekilde halletmeye çalışıyorum. Kür koli verdiğim zor gün dostu eski müşterilerden desteklerle hayatta kalarak. Boşuna çekilmedi bunca acı bunca çile heyatım bi zahmet beldelesinler. Okuyan falan olursa diye hepsine burdan küründen öpücükleeeer...

Karantina öncesinde sinkafta çalışan arkadaşlardan destek aldın mı?

Hiç yoktu biliyor musun öyle arkadaşım. Benimkiler fıldır fıldır gezip çalışanlar... Çoğu evine yatmaya bile gitmez ya otel ya da gecenin sonunda pıt ayten ve şugar meleğin desteği ile, tarizim diye yanında gezdirdikleri kolilerinin kollarına gider sızar kalırlar. Ay gıybet olmamıştır umarım. Amaaaaan olanı konuşuyoruz aşkım. Seviyorum hepsini, kalp kalp kalp...

sirkaftan-kisalar-mati-solak-la-ruyalanma-saati-1 

Ay hiç alık olmayan fotoğrafım yokmuş ki... Gecenin sonunda ne olduğunu hatırladığım nadir günlerden biri olduğu için bunu seçtim. O gün sevmediğim but beldeli balamoz ısrarla cicilik istemişti. Etik değerleri olan bir orospu olduğum için ciciliğe hayır diyerek eve gitmiştim. Üzgünüm ama sevmediğim insanlarla ayıkken beldesiz nakka. Ay böyle dedim diye gökyüzünde salındığım bir gün beni sıkıştırmazlar değil mi?

Kür koli çok mu veriyorsun? Tüketici haklarına şikayet edilmekten korkmuyor musun?

Kür koli olmazsa olmazım son çarem. Benim için alternatif bir yol adeta. Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş öyle derler. Ama ben sürpriz olarak bulduğum şeyden pek hoşnut olamıyorum. Madem bu kadar yol aldık küründen olsun bari dedim. Şikayet edilmemek için oracıkta bırakmıyorum koliyi kürde olsa kürlene kürlene yuvarlanıyorum. Artık kapıya “kürdanlar ve elvanlar giremez”, “Teoman gibi öpüşenler ilerideki kavşaktan dönün” (editör şuraya Teomanın kolisiyle öpüşürken yakalandığı fotoyu koyuver) yazdığım için kürlüğü bıraktım.

sirkaftan-kisalar-mati-solak-la-ruyalanma-saati-2 

Bana da yazık ayol! Enerji sarfediyoruz o kadar heyaatıım... bi zahmet yol da ki uyarı tabelalarına dikkat etsinler. Bir şey sorcam abla, tüketici hakları neredeyse ben bi görüşebilir miyim kendileriyle? Şikayetçi olmam gereken madi koliler var...

Annem seni hep balamozlar mı beğeniyor?

Şikayetim vaaaaar kaderden yanaaa... Bir avuç kül olduuum ben yana yanaaaaa... Ah ah... yarama tuz basıldı. Hayır bende şugar daddy im olsun isterim tabi. Ama yeter yahu! Nerde balamoz var beni buluyor. Azcık çıtır minçolar, çıtır similyalar, bıyığı terlememiş yağız deliğanlular... bulun beni beeee.. (karantinanın libidosal etkilerini derinden hissettiğim anlaşılmıştır inş.) Nadir de olsa yaşıtlarım arada bir denk geliyor ama yaşımı öğrenince miladerleri oluyorum. Bacıkoliye de okeyim halbuki. Ah ah... nerde o kızlık dönemim elimi sallasam elli tane dolanır kalırdı elime. 

Bir mantinin senin cicilik kolin olması için olmazsa olmazları nelerdir?

Bir kere but olması lazım. Butlar butu olursa tadından yenmez. Cüzdanı en az similyası kadar kalın olması lazım. AP, A+oral olmasına bayılırım. Gözleriyle bana baktığında beni eritmesi lazım. Elimden tuttuğunda müstesna yerlerimin titremesi lazım. Fetişleri olması lazım bi kere. Mesela şey gibi düşün abla düğüne gitmişsin önüne madiden bi pasta gelmiş ama laçonun ve cıvırın kestiği pasta çok şugar. İşte tüm bu kriterler birleşince madi pasta değilde şugar pastayı yiyorsun. Cicilik olması için o pastanın şugar olması lazım.  

sirkaftan-kisalar-mati-solak-la-ruyalanma-saati-3 

Performans sanatçısıyım diyorsun iyi bir performans için bir lubunyada olması geekenler nelerdir?

Bir lübunyanın her zaman performansı iyi olmalı. Sokakta olsun, mutfakta olsun, yatakta olsun... :D tabi işin şakası bu. Marina Abromaviç Enstitüsünde bir lübunyada aynı soruyu sormuştu. Kür olan literatür tanımı yapmıştım İngilizcem yetmediğinden. Önceklikle iyi bir doğum için bence aktivizmin bir noktasından tutunuyor olması gerekiyor. Esas olarak bir derdinizin olması lazım. Performans sanatının literatürde belli bir tanımı mevcut evet. Fakat performansı belli bir kalıp içinde ele aldığınızda onu daraltır, forma sokmaya çalışırsanız look oluşturmaktan öteye geçemezsiniz. Belirli bir tanımı ve formu olmamalı. Akışkandır. İşlediğiniz ele aldığınız, eleştirdiğiniz normlar ve politikalar performansınızın merkezinde olmalı. Sade veya yalın yahut süslü veya dolaylı bir şekilde olması sizin tercihiniz. Olmazsa olmazlardan en önemlisi ise biçimini sanat disiplinleri ile anlatmanız, hem özne olarak sanatsal mastürbasyonunuzu sağlar hemde izleyiciyi katarsis orgazmına ulaştırır. Yani sekste olduğu gibi burada da karşılıklı doyum çok önemli. Mümkün olduğunca aynı anda orgazm olmak, ıslanmak gerekli. Burada hanginizin aktif hanginizin pasif olduğu mühim değil. Performans esnasında izleyici de sanatçı da full AP’dir. 

Mati Solak bir şarkı olsaydı?

Ay muhtemelen ünlü düşünür Esendereli Ali’den “Dün Gece Bir Rüya Gördüm” olurdum. Madi Queenler ekleşsin... 


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam