12/04/2020 | Yazar: Tanju Tariz

Sirkaftan Kısalar’da Remzi Altunpolat anlatıyor: İhtiyaç sahiplerine dezenfekte edilmiş, testten geçirilmiş koliler hazırda bulundurulmalı. Eşitsizlik burada da karşımıza çıkıyor.

Sirkaftan Kısalar: Remzi Altunpolat’la dezenfekte koliler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Remzi Altunpolat’ı konuk ediyoruz. “Edep yahu” diyerek geldi. Koronavirüsün çalışma hayatına yansımaları, esnek istihdam ve derin sömürüden girdik süpetten çıktık… Keyifli okumalar.

Sirkafta kalmaktan mutlu musun?

Değilim tabikisi de. Yani benim gibi Madam Butterfly pardon Sosyal Butterfly olan bir lubunyanın sirkafa kapanıp kalmaktan mutlu olması mümkün mü yani.

En özlediğin 3 şey?

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ne diyordu: Test, test, test. Ben de diyorum ki en özlediğim 3 şey: Koli, Koli, Koli. Kızılay’da, Tunalı’larda salınıp endamımı göstermeyi, barlarda, kitapçılarda, sokaklarda laçoları, mantileri kesmeyi özledim.

Sirkafta çalışmak nasıl bir duygu?

Malum serde solculuk filan var ya, zamanında okuduğum bir makalenin başlığı şuydu sanırsam: “Esnek istihdam, derin sömürü”. Böylelikle ne kadan entellekçul olduğumu da görsün alem. Hoş ben çok çok üst sınıf olduğumdan böyle bir poroblemim yok.

Karantina öncesinde sirkafta çalışan arkadaşlardan destek aldın mı?

Normal zamanda ne gördüm ki sirkafta göreyim ayol? Latife yaptım. Bu süreç herkesleri hazırlıksız yakaladığı içün hiç aklıma gelmedi böyle bir destek almak. Ama bundan sonrası içün dezenfekte olmuş koli desteği gönderebilirler.

sirkaftan-kisalar-remzi-altunpolat-la-dezenfekte-koliler-1

Esnek istihdam, derin sömürü’den bahsetmişken, kolide esnek misindir? Ve derinliklerine girilmesinden hoşlanır mısın?

Bu sorun iki cepheli sankim bacım. Koli tipleri açısından soruyorsan genç-yaşlı, zayıf-şişman, kıllı-kılsız fark etmez; bu bakımdan esneğimdir. Genç-yaşlı demişken bir parantez açmak isterim: Devlet sokağa çıkma yasağı için nasıl 20 yaş altı-65 yaş üstü sınırı koymuşsa benim de sınırım 18 yaş altı-55 yaş üstü şekerim.

Gelelim ikinci kısma. Derinliklerime duhûl edilmesi açısından esnekliğimi soruyorsan, her ne kadar hakkımda “23 cm’den aşağısını asla kabul etmez” şeklinde beni çekemeyenlerin çıkardıkları aslı-astarı olmayan iddialar olsa da benim gibi dapdaracık birinin bu konuda esnek olması beklenemez yani. Hakkımda bu iddiaları çıkaranları ve yayanları da Kaos Ci El vasıtasıyla müfteri ilân ediyorum.

Karantina tedbirlerini yeterli buluyor musun? Karantina kolileri hazırlanmalı mı? Ve nasıl tedbirler alınmalı?

Ay devlet ile başımı belaya sokacaksınız benim. Neyse. Ülke genelinde zorunlu karantina ilân edilmedikçe, herkese temel gelir ve temel ihtiyaç malzemeleri temin edilmedikçe karantina tedbirleri yeterli olur mu ayol? Mevcut tedbirler sayesinde insanlar corona ile işsizlik, açlık, yokluk arasında tercih yapmak zorunda.

Karantina kolileri hazırlanmalı mı?

Elbette. Ne yapsın yani millet düz duvara mı tırmansın? Nasıl ki, herkese temel gelir temin edilsin diyoruz yine ihtiyaç sahiplerine dezenfekte edilmiş, testten geçirilmiş koliler hazırda bulundurulmalı. Eşitsizlik burada da karşımıza çıkıyor. Herkesin düzenli bir geliri, maaşı olmadığı gibi herkesin de düzenli bir partner-kolisi bulunmuyor sonuçta. Bu temin edilemiyorsa ihtiyaç sahiplerine ücretsiz toys dağıtılsın.

Bir de seks workerlik yapan kardeşlerimiz var. Corona dolayısıyla şu an çok çok zor durumdalar. Hiçbir gelirleri yok, hayatlarını nasıl sürdürecekler. O yüzden istisnasız herkese ve tabi ki seks işçilerine temel gelir.

Ankara kalesine gezilerin çok ünlü, karantina sonrasında bu gezileri tura dönüştürmeyi düşünüyor musun?

Yani katılacakların, bilhassa da Yıldız Dar’ın ve Umut Göner’in- benim Ankara Kalesi çevresindeki kolilerime alıkmamaları kaydıyla neden olmasın. Geziye katılacaklardan ücret talep etmiyorum ama şugar bir kolilerini bana hibe etmeleri koşulu var. Kültürlü kadanım ayol. Bunca engin kültürümü bedava mı hizmete sunacam. Darül’aceze açtım da haberim mi yok.

sirkaftan-kisalar-remzi-altunpolat-la-dezenfekte-koliler-2

Queer sanatla yakından ilgilisin ve bazı sanat kolektiflerinin üyesisin? Senin iyi bir koleksiyoner olduğunu biliyoruz. Nüde koleksiyonu yapıyor musun?

Öncelikle şunu ifade etmek isterimm: Ben bugüne kadar hep sanatımla varolmuş, bir yerlere gelmiş bir insanım. Yani bizzat kendim bir sanatçıyım. Hatta sanat eseriyim. O nedenle sanata ve sanatçıya çok kıymet veririm. Benim genç kızlık zamanımda Banu Alkan, Ahu Tuğba, Serpil Çakmaklı vardı. Laçolardan da Tolga Savacı, Yaşar Alptekin, Kenan Kalav filan. Sonra işte kavramsal sanat çıktı. Nihayet de küir sanat. Küir sanat hakkaten çok mühim. Yani küratür Aylome Naslı bacım öyle diyorsa öyledir. 

Sanata ve sanatçıya olan saygımdan ötürü zengin bir koleksiyonerimdir de. Kimisi natürmort sever, ben bilhassa nûde eserlere bayılıyorum. Zira insanı bütün çıplaklığıyla, en doğal haliyle gözler önüne seren uhrevi bir derinliği var bu eserlerin. Şugar manti ve laçolar nude koleksiyonumu görmek isterlerse mincom pardon kapım her zaman açık.


Etiketler: yaşam, cinsellik
nefret