08/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün iki köşe yazısı yer alıyor.

Sisi’nin adaylığı ve Aragon’un yönelimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün iki köşe yazısı yer alıyor.

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün Bursa’da Meydan ve Aydınlık gazetelerinden birer köşe yazısı yer alıyor.

Kime niyet, kime kısmet!

Bursa’da Meydan gazetesindeki köşe yazısında Erdal Şahan, Sisi ismi ile tanınan Seyhan Soylu’nun Saadet Partisi’nden (SP) aday adayı olması üzerine yazdı.

“Sisi SP'den aday adayı!” başlıklı yazıda Şahan, “Saadet Partisine bir travesti aday adayı oldu. İnsanları hor görmek için bu yazıyı yazmıyorum” diyor. Ancak partiye olan öfkesini “Fatih Erbakan'ı dışladınız. Travesti aday adayı oldu” diyerek trans kimliğine yöneltiyor.

Aragon’a dair

Aydınlık gazetesinden Ethem Gönenç köşesinde şair Louis Aragon’un hayatını konu edindi. Yazar Elsa Triolet’i Aragon’un sevgilisi olarak tanıtan Gönenç, yazısının devamında Elsa’nın ölümünün ardından Aragon’u şöyle tanımlıyor: “Aragon bunlardan kaçmak için saçlarını uzattı, gösterişli kıyafetler ve göz alıcı trençkotlar giydi, kovboy şapkasını andıran şapkalar takti. Artık yepyeni biri olmuş, cinsel tercihlerini de değiştirmişti.”

Louis Aragon, eşi Elsa öldükten sonra gey olarak açıldı, doğru. Ancak Gönenç’in cinsel tercih diyerek ifade etmek istediği cinsel yönelim, kişinin aşk acısından kaçarken yakalanacağı yeni bir akım ya da göz alıcı trençkotlar giymekle alakalı değil.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam