20/11/2018 | Yazar: Kaos GL

​Şişli Belediyesi, Kaos GL Nefret Suçları Raporu’ndan verilerle 20 Kasım’da “nefrete inat yaşasın hayat” dedi.

Şişli Belediyesi 20 Kasım için Kaos GL’nin raporunu paylaştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Belediyesi, Kaos GL Nefret Suçları Raporu’ndan verilerle 20 Kasım’da “nefrete inat yaşasın hayat” dedi.

Şişli Belediyesi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için Kaos GL Derneği’nin 2017 Nefret Suçları Raporu’nu sosyal medya hesabından paylaştı.

Şişli Belediyesi, “Nefret etme” mesajıyla, “Kaos GL Derneği’nin 2017 Nefret Suçları Raporu’na göre, nefret suçları daha çok kamusal alanlarda işleniyor, failler çoğunlukla iki kişiden fazla ve saldırılar görgü tanıklarının gözü önünde gerçekleşiyor. #Nefreteinatyaşasınhayat” dedi.

Kaos GL 2017 Nefret Suçları Raporu

Kaos GL’nin 2017 Nefret Suçları Raporu’na göre nefret suçları daha çok kamusal alanlarda işleniyor, failler çoğunlukla iki kişiden fazla ve saldırılar görgü tanıklarının gözü önünde gerçekleşiyor.

Rapora göre, 2017 yılında homofobi veya transfobiye dayalı nefret suçlarının büyük kısmı okulda, evde, evin civarında, toplu taşıma araçlarında veya duraklarında, kafe ve barlarda, sokakta veya diğer kamusal alanlarda işlendi. Raporda, nefret suçlarının çoğunlukla kamusal alanlarda yaşanması, “kişilerin görünür olmasıyla ilişkili olarak düşünülebilir” diye açıklanıyor.

Mağdurlar, ortalama olarak, vaka başına ikiden fazla hak ihlaline uğradılar: 117 yanıtlayan 267 ihlal türü bildirdi. Çoğunlukla, cinsel yönelim veya cinsiyet kimliğine dayalı nefret söylemleri ve aşırı şiddet (işkence) tehdidi, “daha ağır” ihlallere eşlik etti. Fiziksel şiddet ikinci sırada yer aldı.

270 ihlalden 58’i cinayete teşebbüs, fiziksel şiddet, silahla yaralama, tecavüz veya diğer cinsel saldırıları içerecek biçimdeki fiili saldırılar olarak gerçekleşti. Bu suçları içeren toplam 52 vakadan sadece 14’ü polise bildirildi, 5’i mahkemeye taşındı. 3 vakanın tanıkları polis, 5’i ise mahkeme süreçleri hakkında bilgi sahibi değildi.

Rapor hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2018 Nefret Suçları Araştırması devam ediyor

Kaos GL, 2018 yılında homofobik ve transfobik nefret suçuna maruz kalan ya da tanık olanları araştırmaya katılmaya çağırıyor. Araştırmaya katılmak için burayı ziyaret ediniz.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret