29/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Şişli Belediyesi, Onur Ayı’nı Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ne Boysan Yakar’ın adını vererek kutladı.

Şişli Belediyesi, Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ne Boysan Yakar’ın adını verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Belediyesi, Onur Ayı’nı Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ne Boysan Yakar’ın adını vererek kutladı.

Türkiye’nin ilk ücretsiz anonim gönüllü danışmanlık ve test merkezi 1 Ekim 2015 yılında Lambdaistanbul ve SPoD LGBTİ’nin “LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü imzalamış olan İstanbul Şişli Belediyesi’nde açılmıştı.

Yaklaşık üç yıldır LGBTİ+’lara ücretsiz sağlık hizmeti sunan Şişli Belediyesi, bu Onur Ayı’nda; yaşamında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanlığını yapan, 2015 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan LGBTİ aktivisti Boysan Yakar’ın adını verdi.

Belediye, Merkez’in yeni ismini şu açıklamayla duyurdu: “Çalıştığı süre boyunca eşitlikçi yönetim anlayışımıza katkı sağlayan Boysan Yakar'ın ismini öncülük ettiği gönüllü test danışmanlık merkezimize verdik. Ayrımsız, nefretsiz bir dünya için hep birlikte mücadeleye devam.”

Boysan Yakar Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi hangi saatlerde hizmet veriyor?

Şişli Belediyesi’ne ait Sağlık İşleri Müdürlüğü Binası’nda bulunan Merkez, hafta içi her gün saat 17.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz sağlık hizmeti veriyor, polikliniklere başvuran hastalar için tahlil, anonim kayıt ve test imkânı sağlıyor.

Ayrıntılı bilgi için 0212 708 88 88'ü tuşlayarak Boysan Yakar Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ne bağlanabilirsiniz. Numaranın sonuna 9022 ekleyerek santralin bağlanmasını beklemeden doğrudan ulaşabilirsiniz.

Merkezler nerede var?

İstanbul'da Şişli Belediyesi'nin yanı sıra Beşiktaş BelediyesiAnkara’da Çankaya Belediyesi; Mersin'de Büyükşehir Belediyesi ücretsiz, anonim HIV danışma hizmeti ve test imkânı sağlıyor.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam