24/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, 23 Nisan açıklaması yayınladı: “Yerel yönetimleri ve uluslararası sözleşme taraflarını tüm çocukların haklarını korumaya ve kapsayıcı politikalar üretmeye davet ediyoruz.”

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi: #LGBTİÇocuklarVardır ve yalnız değillerdir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda LGBTİ+ çocuklara dikkat çekti. Meclis, “LGBTİ+ çocuklar vardır ve yalnız değillerdir!” dedi:

“23 Nisan Çocuk Bayramını kutlarken tüm çocukların aynı olduğu varsayılmamalıdır. Birçok LGBTI+ çocuk, akran-aile zorbalığı, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılmaktadır. çocuk Hakları sözleşmesi'ne göre bütün çocuklar barış, onur, anlayış, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ortamı içinde büyümelidir. Tüm çocuklar; nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın aynı haklara sahiptir. Şişli Kent Konseyi LGBTI+ Meclisi olarak yerel yönetimleri ve uluslararası sözleşme taraflarını tüm çocukların haklarını korumaya ve kapsayici politikalar üretmeye davet ediyoruz. LGBTİ çocuklar vardır ve yalnız değillerdir.”


Etiketler: kent hakkı
İstihdam