02/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, Sema Yakar kolaylaştırıcılığında kuruldu.

Şişli Kent Konseyi’nin artık LGBTİ+ Meclisi var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, Sema Yakar kolaylaştırıcılığında kuruldu.

Şişli Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, Konsey’in 25 Temmuz tarihli toplantısında Sema Yakar kolaylaştırıcılığında kuruldu. Yakar, Şişli Kent Konseyi yürütmesine seçildiğinde kaosGL.org’a verdiği röportajda şöyle demişti:

“Şişli Kent Konseyi çok katılımcı ve halkın çoğunlukta olduğu bir yapı. Konseyde önümüzdeki günlerde LGBTİ+ Meclisi de kuracağız. LGBTİ+’ların yerel düzeyde eşitliği ve özgürlüğü için LGBTİ+ sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmayı planlıyoruz. Kentin yaşamına katılmak, kent vizyonu ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, belediyede eşit haklardan faydalanma, katılım gibi konular gündemimizde. Nilüfer Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi kent konseylerinin çalışmalarını örnek alıyoruz. Kadıköy Kent Konseyi’nde de LGBTİ+ Meclisi var. Bu meclisleri kurduktan sonra diğer kent konseyleri ile de istişare ederek çalışma planımızı çıkartacağız ve Şişli Belediyesi’nin gündemine taşıyacağız.”

“Kent konseyi olarak halkla belediye arasında köprü olma misyonunu sürdürmeye devam edeceğiz. Çeşitliliğin yansıdığı, kentin zenginliğinin yansıdığı bir kent konseyi yürütme kurulu olarak ihtiyaçları belirleme ve belediyeyi izleme çalışmalarını sürdüreceğiz. Belediyeye tavsiye veren, çalışmalarını izleyen, eksiklerini tespit eden ve bunu belediyeye ileten bir çalışma tarzımız olacak.”

Şişli Kent Konseyi bünyesinde LGBTİ+ Meclisi ile birlikte; kadın, engelli, kent hakkı, sağlıklı yaşam ve spor, eşit yurttaşlık, mülteci, kültür sanat, ekoloji ve girişimcilik alanlarında komisyonlar da aynı toplantıda kuruldu. Meclisler, 15 Eylül’e kadar çalışma kapsamlarını belirleyecek ve üye davetlerinde bulunacak. 15-25 Eylül tarihlerinde ise başkan seçimi gerçekleşecek.

İlgili Haber

Sema Yakar, Şişli Kent Konseyi yürütmesinde: LGBTİ+ Meclisi de kuracağız


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret