18/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Şişli ve Kadıköy belediyeleri, transfobik nefret cinayetlerine karşı “Bir arada, buradayız” mesajını içeren billboardlar hazırladı.

Şişli ve Kadıköy’den mesaj: “Bir arada, buradayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli sokaklarından

Şişli ve Kadıköy belediyeleri 20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Haftası’nı unutmadı. Nefret Mağduru Transları Anma Haftası’na her iki belediye de “Bir Arada Buradayız” mesajı içeren bildboardlarla dikkat çekiyor.

Billboardlarla, transfobik nefret söylemi ve fiillerine karşı dikkat çekmek amaçlanıyor. Şişli ve Kadıköy LGBTİ+ Meclisleri tarafından gerçekleştirilen billboard çalışmasının çizimi ise Kaos GL’den Aslı Alpar’a ait.

sisli-ve-kadikoy-den-mesaj-bir-arada-buradayiz-1

Kadıköy sokaklarından

Kadıköy'de yer alan tasarımda, “Kadıköy Belediyesi olarak nefretin karşısında, trans yurttaşlarımızın yanındayız. Kadıköy Kent Konseyi ile birlikte, kentimizde her türlü ayrımcılık ve nefretin son bulması için çalışıyoruz. #BirAradaBuradayız” mesajı yer alıyor. 

20 Kasım hakkında

1998 Kasım’ında Amerika San Francisco’daki evinde öldürülen Rita Hester’in ardından “Ölümümüzü Hatırlamak” adıyla başlatılan mumlu nöbet tutma eylemi, sonraki senelerde transfobik nefret cinayeti ile hayatını kaybeden transları anma günü olarak anılmaya başlandı.  Her yılın 20 Kasım günü, nefret cinayetleri ile mücadelede sembol bir tarih oldu.

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam