10/10/2006 | Yazar: Umut Güner

'Sivil Toplum Kuruluşlarının Medya ile İlişkilerinin Güçlendirilmesi' başlıklı eğitimde sivil toplum ve medya temsilcileri buluştu. Sivil toplumun medyadaki görünmezliği eğitimin ana konusuydu.

Sivil Toplum ve Medya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 'Sivil Toplum Kuruluşlarının Medya ile İlişkilerinin Güçlendirilmesi' başlıklı eğitimde sivil toplum ve medya temsilcileri buluştu. Sivil toplumun medyadaki görünmezliği eğitimin ana konusuydu.

KAOS GL

British Council tarafından düzenlenen 'Sivil Toplum Kuruluşlarının Medya ile İlişkilerinin Güçlendirilmesi' başlıklı eğitim İstanbul’da yapıldı. 7–8 Ekim 2006 tarihleri arasında gerçekleşen eğitime Kaos GL’den Umut Güner katıldı.



Çocuk hakları, insan hakları, dini azınlıklar, engelli hakları ve eşcinsel örgütlenmeden temsilcilerin katıldığı toplantının ilk gününde, dezavantajlı grupların medyayla nasıl ilişki kuracağına dair bilgiler verildi. Murat Çelikkan'ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşen toplantıda farklı medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerin sivil toplum örgütleri ile çalışma deneyimleri anlatıldı.

Medyayla iletişimi güçlendirmeye yönelik taktiklerin sunulduğu ikinci gün ise inter-aktif atölyelerle geçti.



İki gün boyunca bir araya gelen medya alanında çalışan uzmanların da sivil toplum örgütlerinin de altını çizdiği nokta, medyada sivil toplumun temsil oranının çok düşük olduğuydu. Bu doğrultuda, medya ve sivil toplum ilişkisinin güçlenmesine yönelik ilkeler belirlenmesine karar verildi.

Etiketler: medya
İstihdam