24/11/2014 | Yazar: Selda Şenol

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği yasal eşitlik için sivil diyalog ve mücadele ağı projesi kapsamında ilk yerel ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Siyah Pembe Üçgen Van’da VAKAD ile görüştü, Ekogenç davasına müdahil oldu. Yerel ziyaretlerine Diyarbakır’da devam eden dernek burada da Diyarbakır Sanat Merkezi ile fikir alışverişinde bulundu ve Keskesor LGBTİ’nin 20 Kasım anmasına katıldı.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği yasal eşitlik için sivil diyalog ve mücadele ağı projesi kapsamında ilk yerel ziyaretlerini gerçekleştirdi.
 
Van Ekogenç davasına müdahillik
 
7 farklı bölgede 7 farklı tema üzerinden diyalog geliştirmek ve temel insan haklarına dair politika üretmek için yürütülen projenin ilk durağı olan Van’da VAKAD ve Ekogenç’i yerlerinde ziyaret ederek projeyi ve birlikte neler yapılabileceği konuşuldu. Bununla beraber tüzüklerinde cinsel yönelim ve yatay örgütlenme ibareleri yer aldığı için hakkında kapatılma davası açılan Ekogenç’in mahkemesine katılan Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, müdahillik başvurusunda bulundu. Asliye Hukuk Mahkemeleri için bir ilk olan ferdi müdahillik başvurusu kabul edildi.
 
Siyah Pembe Üçgen, bundan sonraki süreçte Ekogenç ile birlikte kampanya yürütmek ve dayanışmayı sürdürmek için bir sonraki mahkemelerine de katılacağını belirtti. Dernek, bu süreçte temel insan hakları alanında çalışan tüm kurum ve örgütleri de dayanışmak için kampanyaya destek olmaya davet etti.
 
Diyarbakır’da 20 Kasım anması
 
Duruşma sonrası Diyarbakır’a doğru yola çıkan Siyah Pembe Üçgen, ertesi gün Diyarbakır Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek merkez koordinatörü Övgü Gökçe ile Diyarbakır yerelinde birlikte neler yapılabileceği üzerine sohbet edildi. Aynı gün Diyarbakır’da Keskesor’un organize ettiği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinliklerine de katılım gösterildi. Diyarbakır Sanat Sokağı’nda yapılan anmaya yereldeki diğer LGBTİ örgütleri de katıldı. Basın açıklaması ve ardından sloganlar eşliğinde anma bitirildi.
 
Siyah Pembe Üçgen, yerel ziyaretlere haftaya İstanbul ve Antalya ile devam edecek. 

Etiketler: yaşam
nefret