04/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği yayımladığı 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü çağrısında, trans intiharlarına, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına değiniyor.

“Sokaklarda özgürce birbirimize sarılacağımız günlerin düşünü tüm alana yayıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği yayımladığı 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü çağrısında, trans intiharlarına, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına değiniyor.

İllüstrasyon: Jason Reed

Lambdaistanbul LGBTİ Derneği sosyal medya hesabında 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne çağrı yayımladı.

Trans, interseks, lezbiyen, biseksüel, panseksüel, aseksüel ve diğer tüm cinsel ve romantik yönelimlerden ve cinsiyet kimliklerinden kadınlara ve ikili cinsiyet rejiminin dışında konumlanan herkesi 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne çağıran açıklama, “Buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz!” diyor.

Dernek açıklamasında “8 Mart’ın hepimiz için daha güçlendirici olması adına cinsiyet atamalarını reddediyor, yürüyüş esnasında her bedene saygı gösterilmesini talep ediyoruz” diyor.

Trans intiharlarına, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına, seks işçilerinin ve mülteci LGBTİ+’ların karşılaştığı nefret söylemine değinen açıklamanın tamamı şöyle:

“Bizler trans, interseks, lezbiyen, biseksüel, panseksüel, aseksüel ve diğer tüm cinsel ve romantik yönelimlerden ve cinsiyet kimliklerinden kadınlara ve ikili cinsiyet rejiminin dışında konumlanan bütün kişilere bizimle 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılma çağrısı yapıyoruz. Sis-hetero toplumun üstümüze boca ettiği baskıyı reddediyor, eril tahakküme ses çıkarıyor ve transfobi, homofobi, afobi ve bifobiye, farklı olana yönelik tüm fobilere karşı bütün kuir, trans feministleri ‘Bizler de buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz!’ demek üzere alana davet ediyoruz.

“Arkadaşlarımızı kaybetmekten yorgunuz, huzursuzuz, öfkeliyiz: 2018 yılında Trans kadın Elif bu dünyada kendine yer bulamayacağı hissiyle hayatına son vermeyi seçti, Esra Ateş Beyoğlu’nda karakola 100 metre yakınlıktaki evinin önünde katledildi! İzmir’de Hande Şeker polis kurşunu ile katledildi. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz!

“Esra’nın katili daha önceki nefret cinayetlerinde de duyduğumuz transfobik savunmayı kullandı: ‘Kadın sandım erkek çıktı’! Bu savunma hâlihazırda birçok ülkede yasaklı, Türkiye’de de bu itiraf niteliğindeki savunmanın yasaklanması için 8 Mart’ta alandayız!

“Haykırıyoruz: Trans kadınlar kadındır! Cinsiyet uyum ameliyatı için mahkeme iznine sahip olmasına rağmen operasyonuna izin verilmeyen mahpus Buse 31 Ocak’tan beri ölüm orucunda! Buse’nin talebini haykırmak için 8 Mart’ta alandayız! Eğitim, sağlık, istihdama erişimde yaşadığımız ayrımcılık ve fobiye karşı en güçlü sesimizi çıkaracağız.

“Kadın kadına yaşanan aşkın geçerliliğini hatırlatıyor; lezbiyen, biseksüel, panseksüel, aseksüel ve diğer tüm cinsel ve romantik yönelimlerden kadınların varlığını buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Hiçbir aşk gizliliğe mahkûm edilmesin diye pankartlarımızı şimdiden hazırlıyoruz! Sokaklarda özgürce birbirimize sarılacağımız günlerin düşünü tüm alana yayıyoruz. Bizler kadınız ve kadın seviyoruz!

“Seks işçiliği suç değildir! Seks işçiliği yapan kadınların taleplerinin yerine getirilmesi için yasal düzenlemeler istiyoruz! Göç eden herkesin cis-hetero olmadığını hatırlatıyor, göçmen kadın ve lgbti+ların taleplerine de önem verilmesi için mücadele ediyoruz. Göçmen karşıtlığına geçit vermiyor, göçmen kadınlar için de pankartlarımızı kaldırıyoruz!

“Ankara Valiliği’nden LGBTİ+ etkinliklerine ve tüm renklerimiz ile İstiklal Caddesi’nde varoluşumuzu kutladığımız Onur haftalarına gelen yasakları hukuka aykırı, ayrımcı ve keyfî buluyor, hayatın her alanında nefreti değil yaşamı ve özgürlüğü savunmak için 8 Mart’ta alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz.

“8 Mart’ın hepimiz için daha güçlendirici olması adına cinsiyet atamalarını reddediyor, yürüyüş esnasında her bedene saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Transfobi, homofobi, afobi ve bifobiye karşı BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ! Aşklarımızı da, bedenlerimizi de sahipleniyoruz!”


Etiketler: yaşam
İstihdam