02/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nde gönüllü ve staj yapan sosyal hizmet uzmanlarından oluşan Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Ankara’da bir araya geldi.

“Sosyal Hizmet Çalışma Grubu” toplandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nde gönüllü ve staj yapan sosyal hizmet uzmanlarından oluşan Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Ankara’da bir araya geldi. 

  

Fotoğraf: İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, 2015, Şiyar Laçin

Kaos GL Derneği’nde gönüllü ve staj yapan sosyal hizmet uzmanlarından oluşan Sosyal Hizmet Çalışma Grubu Ankara’da toplandı. 

22 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen toplantıda “Sosyal Hizmet Uzmanları İçin LGBTİ Alanı Haritalama” çalışması değerlendirildi. Türkiye’de LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişimindeki aktörler, hizmetler ve sivil toplum örgütlerinin verdiği danışmanlık ile diğer hizmetlerin haritalanması yoluyla oluşacak rehber bu alanda çalışmak isteyen sosyal hizmet uzmanları için el kitabı niteliği taşıyacak.

Yeni işbirlikleri konuşuldu 

Toplantıda ayrıca Sosyal Hizmet Çalışma Grubu toplantısında LGBTİ+ örgütü olan şehirlerdeki Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin şubeleri ile ortaklaşmanın önemi vurgulandı. 2018 yılı içinde yapılması planlanan Sosyal İçerme Çalıştayı kapsamında Sosyal Hizmet ve LGBTİ+’ların sorunlarının ele alınacağı çerçeve de oluşturuldu.

Katılımcılar, sosyal hizmet uzmanlarına yönelik staj programının daha iyi yapılandırılması ve stajyer sosyal hizmet uzmanlarını mesleki açıdan beslemeye yönelik işbirliklerini geliştirmeyi gündemine aldı.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam