10/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal hizmet uzmanları heteronormatif olmayan bir sosyal hizmeti tartışmak için Ankara’da buluştu.

Sosyal hizmet uzmanları ayrımcılığa karşı bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHU-DER) Ankara Şubesi, sosyal hizmet uzmanlarına yönelik toplumsal cinsiyet ve cinsiyet eşitliği eğitimi düzenledi.

30 Kasım Cumartesi Best Otel’de yapılan etkinlikte temel kavramlar, danışmanlık ve heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet konuşuldu.

İlk oturumda Kaos GL Örgütlenme Koordinatörü Seçin Tuncel toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve LGBTi+ kavramlarını anlattı. Oturumda LGBTİ+’larla ilgili doğru bilinen yanlışlar da tartışıldı.

İkinci oturumda Gökkuşağı Aile Derneği’nden Atilla Dirim’in tecrübe paylaşımı ile beraber dernekleşme süreci ve ailelere verilen danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Ardından Kaos GL’de e-danışmanlık veren sosyal hizmet uzmanı Tarık Şimşek maille danışmanlık sürecinin nasıl ilerlediği ve nasıl yönlendirildiği konusunda bilgi paylaşımı yaptı. Vaka örnekleri ile katılımcılarla uygulamalı atölye yapıldı.

Kaos GL’den sosyal hizmet uzmanı Koray Arkadaş ise heteronormatif olmayan sosyal hizmet ve LGBTİ+’larla sosyal hizmetin farkı üzerine konuştu. Sosyal hizmet uzmanının danışmanlık verirken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.

Son oturumda Prof. Dr. Melek Göregenli homofobi tanımı ve karşılaşılan ayrımcılık türlerini anlattı. Bu ayrımcılık türleriyle mücadele yöntemleri üzerine konuştu.

Haber: Hatice Tuğba Üzüm, Melda Akın


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam