07/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitabını yayınladı.

“Sosyal hizmetlerin LGBTİ duyarlığı kazanması değil heteronormatif yapısını değiştirmesi gerekiyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitabını yayınladı.

Kaos GL Derneği, Eşcinsel, Biseksüel, Trans ve İnterseks’ler (LGBTİ) ile sosyal hizmet uzmanlarının karşılaştığı alanlarda yaşanan sorunlara ilişkin yaklaşımların aktarıldığı “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitabını yayınladı.

Kitap, ‘LGBTİ’ler ile Çalışan Sosyal Hizmet Uzmanlarına Yönelik Pratik Uygulama Yönergesi’nden yararlanılarak, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri Sema Buz ve Sedat Yağcıoğlu'nun bu alanda yayınladıkları makalelerden faydalanılarak hazırlandı.

Kitabın tanıtımında LGBTİ’lerin sorun yaşadığı alanların sosyal hizmet uzmanlarının çalışma alanları ile önemli ölçüde kesiştiği vurgulanıyor. Bu yayın, sosyal hizmet uzmanlarının LGBTİ’ler ile karşılaşmalarında kullanabilecekleri yöntemleri ve heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet için olanakları ele alıyor.

Sosyal hizmet uzmanları LGBTİ’ler için neler yapabilir?

“Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitabı sosyal hizmet uzmanlarının LGBTİ’lere ya da yaşadıkları sorunlara ilişkin destek grupları oluşturma ve eşcinsellerle ilgili politikaları etkileme ve değiştirme yönünde savunuculuk yapmaya kadar çoklu müdahaleyi bir arada uygulayabileceklerinden bahsediyor.

LGBTİ’lere yönelik yürütülen sosyal hizmet çalışmalarında vurgu yapılan iki temel nokta bulunduğuna dikkat çeken Kitap bunları, sosyal hizmet uzmanının LGBTİ’lere yönelik tutum ve becerilerinin farkında olması ve kendi homofobisiyle yüzleşmesi ile kurumların LGBTİ’lere sağladığı hizmetler ile ilgili düzenlemeler olduğunu belirtiyor.

Kitap, sosyal hizmetlerin LGBTİ duyarlığı kazanması değil, heteronormatif yapısını gözden geçirerek yeniden yapılanması gerektiğine işaret ediyor.

Sosyal hizmetlerin LGBTİ’lere karşı sorumluluğu, trans geçiş süreci, LGBTİ çocuk, eleştirel sosyal hizmet gibi konu başlıkları bulunan “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün”ün tamamını dijital olarak okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam