30/11/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin İzmir’de düzenleyeceği Sosyal İçerme Çalıştayı’na kayıtlar başladı.

Sosyal İçerme Çalıştayı’na kayıtlar başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin İzmir’de düzenleyeceği Sosyal İçerme Çalıştayı’na kayıtlar başladı.

İllüstrasyon: Max Pixel

Kaos GL Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi 8-9 Aralık 2018’da İzmir’de ile birlikte Uluslararası Sosyal İçerme Çalıştayı düzenliyor.

Sosyal içerme, bir insanın toplumsal kimliğinin ve hukuki kişiliğinin tam olarak tanınması, bireyin toplum içinde kendini tam olarak gerçekleştirebilmesi, kişinin sosyal, özel ve kamusal yapılar içinde kabul edilmesi ve tanınması; eğitime, kültüre, istihdama ve sivil alana dayalı katılım kanalları üzerinden toplum içindeki ilişkiler ağına entegre edilmesi anlamına gelir. Bu çerçevede Kaos GL, LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişimini tartışmaya açmayı hedefliyor.

Sosyal içerme nasıl queerleşir sorusuna yanıt ararken aynı zamanda bu etkinlikte Fransa ve İngiltere’de mültecilere, HIV+’lere ve LGBTİ+’lara yönelik iyi uygulamaları Türkiye örnekleri ile karşılaştırmayı ve bu alanlarda çalışan sosyal hizmet uzmanları ile birlikte tartışmayı hedefliyor.

Neler konuşulacak, kimler anlatacak?

“Sosyal İçerme Nasıl Queerleşir?”, “LGBTİ+’lara Yönelik Sosyal hizmet Uygulamaları”, “Mülteci LGBTİ+'lar ve sosyal hizmet uygulamaları”, “HIV+'lere yönelik sosyal hizmet ve Uluslararası İyi örnekler” konu başlıkları ele alınacak.

İngiltere Edinburg Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Sarah Golightley ve George Palattiyil konuşmacı olarak katılacağı etkinliğe, Fransa’dan Acceptess-T örgütünden Giovanna Rincon ve ARDHIS örgütünden Elena Smirnova katılacak.

İzmir’de gerçekleşecek Sosyal İçerme Çalıştayı’na katılmak için 5 Aralık 2018 tarihine kadar bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret