20/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Tunç Soyer, belediyenin hizmet binası kolonlarının “LGBT renklerine” boyanmasını soran AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a cevap verdi: “Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyorum. Kolonların renklerinin değiştirilmesi söz konusu bile olamaz.”

Soyer: “Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılından beri 1-5 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olarak süt gönderdiği sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının yenilenmesi ve belediyenin hizmet binası kolonlarının boyanmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sordu. Dağ, resmi Twitter profilinde şu ifadeleri kullanarak “LGBT renklerinin” kaldırılmasını istedi:

“Sayın Soyer, evinin odalarını LGBT renklerine boyayabilir, kişisel tercihidir. Lakin bir kamu binasını, pedofili ve ensest ilişkileri meşrulaştırmayı amaçlayan bir sapkınlığı simgeleyen renklerle boyayamaz. Sn. Soyer'in başkanlığı döneminde belediye eliyle LGBT’ye açık şekilde alan açılmaya çalışılmakta ve bu konu farklı zamanlarda şehrin gündemine getirilmektedir. Şu bilinmelidir ki; İzmir'de bu sapkın zihniyetin ve onu meşrulaştırmaya çalışan her türlü faaliyetlerin karşısında olacağız. Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin.”

“Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyorum”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege’de SonSöz’e konuştu. Soyer, Dağ’ın sözlerini “akıl tutulması” olarak gördüğünü belirterek “Hamza Dağ’a verilecek tek kelime cevabım yok. Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyor ve yaşıyorum. Kolonların renklerinin değiştirilmesi söz konusu bile olamaz. Bunu Süt Kuzusu Projesi’nin kutuları için de yapmaya kalktılar. Renk hayattır. Ruhu rahatlatır. Herhalde bu arkadaşlar bunun farkında değil” yanıtını verdi.

Soyer ayrıca Alsancak’taki Toprak Mahsulleri Osi’nin silolarını hatırlattı “Neredeyse o devasa siloların silindirleri 60 yıl beton rengiyle yaşadı. Başkan Ahmet Piriştina’nın gayretiyle gökkuşağı rengine boyandı. Bunu da mı görmüyorlar? O silolar boyandıktan sonra o bölgenin yüzü açıldı, cıvıl cıvıl oldu.”


Etiketler: siyaset
İstihdam