26/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin lezbiyen kimliğe odaklanan “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşürünün güncellenmiş ikinci baskısı çıktı.

“Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşüründen ikinci baskı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin lezbiyen kimliğe odaklanan “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşürünün güncellenmiş ikinci baskısı çıktı.

Kaos GL Derneği'nin geçtiğimiz yıl 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü'nde çıkan “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşürünün güncellenmiş ikinci baskısı, bu sene de 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü'nde çıktı. Broşür, “Terimler ve Tanımlar, “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen”, “Lezbiyenlere Sıkça Sorulan Sorular”, “Stereotip: Hiç Lezbiyene Benzemiyorsun”, “Lezbiyen Örgütlenme: Sapphonun Kızları ve Lezbiyen Biseksüel Feministler” ve “Burada Bir Tarih Var: Kadın Kadına Öykü Yarışması” olmak üzere altı bölümden oluşuyor.

İlk bölüm LGBTİ+ kimliklere yönelik genel kavramlara yöneliyor. “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” bölümü, lezbiyen kelimesinin kökenine eğiliyor. “Lezbiyenlere Sıkça Sorulan Sorular” ve “Stereotip: Hiç Lezbiyene Benzemiyorsun” bölümlerinde, lezbiyenler için yaygın ön yargılar masaya yatırılıyor. “Lezbiyen Örgütlenme: Sapphonun Kızları ve Lezbiyen Biseksüel Feministler” bölümü, Türkiye tarihindeki iki lezbiyen örgüte dikkat çekiyor. Son olarak “Burada Bir Tarih Var: Kadın Kadına Öykü Yarışması” bölümünde, Kaos GL’nin 14 yıllık eşcinsel ve biseksüel kadın yazını arşivi niteliğindeki Kadın Kadına Öykü Yarışması’nı geçmişten bugüne getiriyor.

“Söylemekten Çekinme: Lezbiyen”in dijital versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret