02/11/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Geçtiğimiz haftalarda Didem Soydan’ın paylaşımındaki “biseksüel” kelimesini sansürleyen “Söylemezsem Olmaz” sunucuları bu sefer de Hakan Akkaya’nın görüntülerini “Çıplak erkekle skandal gecesi!” diyerek verdi.

“Söylemezsem Olmaz” ayrımcılığa devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz haftalarda Didem Soydan’ın paylaşımındaki “biseksüel” kelimesini sansürleyen “Söylemezsem Olmaz” sunucuları bu sefer de Hakan Akkaya’nın görüntülerini “Çıplak erkekle skandal gecesi!” diyerek verdi.

Beyaz TV’de yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” isimli program geçtiğimiz haftalarda “biseksüel” kelimesini sansürlemişti. Sunucular iki gün önce gerçekleşen yayında Hakan Akkaya’nın görüntülerini “Çıplak erkekle skandal gecesi” diyerek paylaştı.

Programın sunucularından Ece Erken “Şimdi Hakan Akkaya’nın çıplak erkekle skandal gecesi… Çok enteresan görüntüler. Aslında yorumu biraz da size bırakacağız. Görüntüler birçok şeyi anlatıyor” diyerek Hakan Akkaya’nın Londra’daki bir gece kulübüne girerken mekanın güvenlik kamerasıyla çekilmiş görüntülerini ekrana verdi.

Akkaya’nın gece kulübüne alınmama anını önce Bircan Bali aktarıyor, ardından ikinci videoda alınmama sebebinin olduğunu söylüyor. Bali’nin yorumu üzerine Erken “Üçüncü video daha da vahim. Üçüncü görüntüde çıplak bir adam var. Yani nasıl bir ortam nasıl bir gece kulübü bu? Çıplak adam benim yanımda niye gezer? Düşünsene ben senle bir gece çıkıyorum (Bali’ye söylüyor) çıplak…” derken Bali “Kadınlar var” diye ekliyor. Videonun, programın “WhatsApp İhbar Hattı”na geldiği belirtiliyor.

“Allah allah ya nasıl işler bunlar”

Görüntüler ilerledikten sonra Ece Erken “Zaten burası cinsel tercihi farklı olanların gittiği bir gece kulübü. Yani erkeklerin erkeklerden hoşlandığı bir gece kulübü” diyor. Programın konuklarından Hakan Hatipoğlu, “Burada soyunma odası ondan mı var? Başka kıyafetler mi giyiyorlar içeride?” diye soruyor. Erken “Evet” diye cevap verirken, Bali “Ya da çıkarıyorlar komple onu bilmiyorum” diyor. Hatipoğlu bu cevapların üzerine “Allah allah ya nasıl işler bunlar” diyerek gülüyor.

Sunucular programın sosyal medya hesabına gelen yorumlarla gece kulübünün sadece ayakkabılarla girilen bir konsepti olduğunu, kıyafetlerin çıkarılarak dolaplara konduğunu öğreniyorlar. Erken bu bilgi karşısında “Allah allah… Burası çok rahat bir ortam galiba. Şimdi benim yanımdan böyle biri çıplak geçse ‘Manyak mısın? Çıplak ne arıyo burda ya’ derim” diyor, Bali de “Napıyosun kardeşim git üstüne bir şey giy derim” diye ekliyor.

“Erkekler girebiliyor sadece”

Bali ardından “Bir sonraki görüntüyü merak ediyorduk mesela… Hakan Akkaya girebilseydi ne olacaktı?” diye soruyor, Erken “Erkekler girebiliyor sadece…” diyerek devam ediyor.

Sunucular kendi aralarında “Paris ve Amsterdam’da da çok varmış bu kulüpler… Daha önce gittiği bir yer de olabilirmiş diyorlar” şeklinde konuşuyorlar. Erken “Sadece ayakkabılarla girilen bir gece kulübü düşünün çırılçıplak giriyorsunuz… Kameramanlar şokta şu an” diyor. Bali ise “Herkes şaşırdı tabi, bundan bir sonrasını bilemiyorum ne için gitti… Bazen DJ’lik yapıyor belki işe mi gitti.. Bilmiyorum. Hakan’ın konuşması lazım” diyor.

Rahat yok

Daha sonra Erken, Hakan Akkaya’nın cevap hakkı olduğunu söyleyerek “Gece kulübünden neden atıldığına dair, güvenlik görevlilerinin neden geldiğini ve neden çıplak adamın orada olduğunu bize açıklarsa çok seviniriz” diyor. Sosyal medya hesaplarından gelen “Neden şaşırıyorsunuz ki safa yatmayın” mesajını okuyarak “Neden şaşırmayayım ki gece kulübüne gidiyorsun yanında çıplak bir adam geziyor, sadece ayakkabıyla giriyorsun, şaşırıyor insan” diyerek cevap veriyor.

Başka bir izleyiciden gelen “İnsanlara yurtdışında da rahat yok, bırakın ne yaparsa yapsın” mesajını okuduktan sonra ise “Öyle değil işte maalesef ünlü olunca yurtdışında yaptıklarınız da söz konusu diye cevap veriyor.

Geçtiğimiz haftalarda ne oldu?

“Söylemezsem Olmaz” isimli program geçtiğimiz haftalarda “biseksüel” kelimesini sansürledi. Didem Soydan’ın bir fotoğrafı üzerine başlayan sansür sürecinde, sunucular yayında “Eyvah, bunu yayınlayabilecek miyiz arkadaşlar?”, “Ben bunu nasıl okuyacağım şimdi, hani bu yasaktı”, “Hangimiz okusun bunu”, “Az önce sordum söylemezsin dediler”, “Öyle bir açıklama var ki” diyerek; içinde “biseksüel” geçen tweeti sansürleyerek ekrana verdi.


Etiketler: medya
nefret