27/02/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Ece Erken, Kerimcan Durmaz’ı hedef gösterdi: “Makyaj yapan bir erkek, cinsiyeti ne olduğu belirsiz!”

Söylemezsem Olmaz fobiye doymuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının sunucularından Ece Erken, bugün canlı yayınlanan program bölümünde Kerimcan Durmaz’ı hedef gösterdi.

“Rezillikleriyle yeri göğü inletenler”

Erken, kendisi hakkında son günlerde çıkan haberleri konuşmaya, haberler hakkında yorum yapan ünlüleri hedef alarak başladı:

“Burada yaptıkları işlerle, olumlu olmayan işlerle haber olmuş tipler gelmiş bana laf söylüyorlar. Hem de bilmeden etmeden yargılıyorlar. Hep beraber haber izleyelim sonra da konuşalım.”

Programda gösterilen VTR’de fotoğrafı verilerek hedef gösterilen isimlerden biri de Kerimcan Durmaz oldu. VTR üst sesi, önce Erken hakkında paylaşım yapan kişiler hakkında ‘rezillikleriyle yeri göğü inletenler’ ifadesini kullandı:

“Sunucu ve yorumcumuz Ece Erken’e çirkin saldırılar durmuyor. Yaşadığı ilişkinin gerçeklerini bilmeyenler yakıştırmalarla kendini aklamaya çalışıyor. Ancak hiç kimse onların yalanlarına kanmıyor. Rezillikleriyle yeri göğü inletenler şimdi linçe kalkıştılar ancak yarı yolda kaldılar.”

“Herkesin midesini bulandırmak”

Üst ses ardından programda konuşulan bazı ünlülerin hayatlarından magazin basınında yer etmiş detayların bir kısmını, Erken hakkında yaptıkları paylaşımlara yer vermeden ekrana getirdi. Beyza Durmaz hakkında “ilgi göremeyince fotoğraf paylaşan sözde oyuncu”, PuCCa hakkında “yasaklı maddeye özendirme suçundan 7 yıl hapis cezası alan sözde fenomen”, Reynmen hakkında “ezanımızla dalga geçen sözde müzisyen”, Demet Akalın hakkında “hayatını kaybeden akrabası Yağız’a yardım eli uzatmayan polemikler kraliçesi” gibi ifadelerin geçtiği VTR’de ekrana gelen isimlerden biri de Kerimcan Durmaz oldu. Durmaz’ın fotoğraflarının yayınlandığı esnada üst ses şöyle diyordu:

“Türk örf ve adetlerini hiçe sayan sözde fenomen Kerimcan Durmaz da tüm arsızlığıyla ortaya fırlayıverdi. Uçak tuvaletinde cinsel organını göstererek milyonların midesini bulandırdığını hemen unutuvermiş gibiydi ancak yaptığı paylaşımla bir kez daha herkesin midesini bulandırmayı başardı. Kerimcan Durmaz’ın herkes ne olduğunu gayet iyi öğrenmişti.”

“Makyaj yapan bir erkek”

VTR’nin ardından Ece Erken iddialara cevap verirken “Allah düşmanın bile şereflisini nasip etsin” dedikten sonra paylaşım yapan isimler hakkında “Bakıyorum da gerçekten şu isimler arasında ‘Doğru mu öylüyo acaba’, ‘Tabi işte o da hatasız, bugüne kadar hiç hata yapmamış beni mi yargılıyo acaba’ diyebileceğim bir tek Allah’ın kulu yok” dedi. Hemen ardından Kerimcan Durmaz’ı hedef gösteren Erken, “Baksanıza birisi cinsel organını çoluk çocuk demeden herkesle paylaşan bir isim. İnanın cinsiyetini bilmiyorum ‘Iyaveyo’ (taklit) diye bir tip. Makyaj yapan bir erkek. Cinsiyeti ne olduğu belirsiz! ‘Sen kimsin ki beni yargılıyorsun’ diyorum. Küfüre alkış tutuyoruz ülkece. İkiyüzlü değil miyiz? Bunlara alkış tutarken bana mı ‘tü kaka’ yapacaksınız? Ya bana ahlâk dersi verecek olan sizler misiniz Allah aşkına?” ifadelerini kullandı.

Seç beğen al: Fobi Yapmazsam Olmaz

Bircan Bali ve Ece Erken geçtiğimiz yıl sunuculuğunu yaptıkları “Söylemezsem Olmaz” isimli programda “biseksüel” kelimesini sansürlemişti. Didem Soydan’ın bir fotoğrafı üzerine başlayan sansür sürecinde, Erken ve Bali “Eyvah, bunu yayınlayabilecek miyiz arkadaşlar?”, “Ben bunu nasıl okuyacağım şimdi, hani bu yasaktı”, “Hangimiz okusun bunu”, “Az önce sordum söylemezsin dediler”, “Öyle bir açıklama var ki” diyerek; içinde “biseksüel” geçen tweeti sansürleyerek ekrana vermişti.

Bu yayını takip eden haftalarda Erken, “Şimdi Hakan Akkaya’nın çıplak erkekle skandal gecesi… Çok enteresan görüntüler. Aslında yorumu biraz da size bırakacağız. Görüntüler birçok şeyi anlatıyor” diyerek Hakan Akkaya’nın Londra’daki bir gece kulübüne girerken mekanın güvenlik kamerasından sızdırılan ve programın “WhatsApp İhbar Hattına” yollanan görüntülerini ekrana vermişti. Erken görüntüler hakkında “Yani nasıl bir ortam nasıl bir gece kulübü bu? Çıplak adam benim yanımda niye gezer? Zaten burası cinsel tercihi farklı olanların gittiği bir gece kulübü. Yani erkeklerin erkeklerden hoşlandığı bir gece kulübü” ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki haftalarda yayınlanan programda Emel Müftüoğlu’nun GZone’a verdiği röportajı konuşan Erken ve Bali, “Cinsel yönelimim Allah’la benim aramdadır” sözlerini ayrımcı ifadelerle yorumlamıştı. Sunucular Müftüoğlu’nun erkeklerle olan ilişkisinden bahsetmiş; röportajda neden “yok öyle bir şey” demediğini sorgulamıştı. Bali bunun üzerine “Şöyle de diyebilirdi ‘yok öyle bir şey arkadaşlar, beni bilmiyor musunuz.’ Varsa da var demezsin ama ‘benim Allah’la aramda’ dersin” demişti.


Etiketler: medya
nefret