13/11/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+ dernek ve topluluklarının yeni dönem planları “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde. Dizinin bugün konuğu SPoD.

SPoD’da ne var ne yok aşkım? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarını tamamlayan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde.

“Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinin bugün konuğu Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD).

SPoD’dan Melih “2020 için yapmayı planladığımız çalışmalar şöyle” diyor:

“Kilit meslek uzmanları eğitimleri, avukat eğitimleri, ruh sağlığı çalışanlarına yönelik eğitimler ve sosyal hizmet uzmanları eğitimlerimiz sürecek.”

Şugariyet 2020 geliyor

Melih derneğin ayrıca queer edebiyat tartışmalarını sürdüreceğini, bahar seminerlerinin devam edeceğini de belirtiyor. LGBTİ+’ların hak ihlallerinin raporlanması ve avukatlar için LGBTİ+ haklarını içeren bir kılavuz yayımlanacağını da söyleyen Melih bu yıl ilki düzenlenen Şugariyet Ödülleri’nin önümüzdeki dönemde ikincisinin yapılacağı bilgisini de verdi.

 


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam