02/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Yeni Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle Pazar Sohbetleri’nin formatını bir süre için değiştiriyor.

SPoD’dan “Mesafesiz Sohbetler” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), deneyim ve bilgi aktarımı amacıyla düzenlediği Pazar Sohbetleri’nin formatını Yeni Koronavirüs salgınına alınan önlemler nedeniyle bir süre için değiştiriyor.

Dernek, “Evlerimizde kaldığımız, fiziksel mesafemizi korumaya çalıştığımız şu günlerde iletişimde kalarak birbirimizden haberdar olmamız ve sevgiyle bir arada kalmamız her zamankinden daha önemli. Sevdiklerimizden uzak kalmak zorunda olduğumuz son zamanlarda çeşitli duygu değişimleri yaşıyor olabiliriz ve başkalarıyla birlikte olma ihtiyacını en çok hissettiğimiz zamanlar bu günler olabilir. İşte bu nedenle LGBTİ+’lar olarak fiziksel mesafemizi koruyup sosyal mesafemizi olabildiğince kapatıyoruz. Bir arada olmanın iyi geleceğine inanıyoruz” diyor.

Pazar Sohbetleri’ni bir süre için “Mesafesiz Sohbetler” olarak değiştireceğini belirten SPoD bu değişikliği şöyle aktarıyor: “Fiziksel mesafemizi korumak her şeyden elzem olduğundan Pazar Sohbetleri bir süreliğine formatını değiştiriyor ve Mesafesiz Sohbetler oluyor! Her pazar günü tekrar aynı saatte gerçekleştirilecek bu sohbetlerde, internet üzerinden moderatörler eşliğinde beklentilerimizden, kaygılarımızdan, umutlarımızdan ve daha fazlasından bahsederek dayanışma içinde olacağız.”

“Mesafesiz Sohbetler”e nasıl katılabilirim?

Mesafesiz Sohbetler her pazar saat 14.30’da başlayacak ve arasız 1 saat sürecek. Bu haftaki sohbete katılmak için 3 Nisan Cuma günü saat 19.00’a kadar mesafesizsohbetler@spod.org.tr’ye e-posta yollayabilirsiniz.

Sohbet görüntülü ve sesli olarak Jitsi üzerinden ilerleyecek. Kayıt olduğunuz taktirde yollanan bağlantı ve parola ile bilgisayarınızdaki tarayıcıdan sohbete katılabileceksiniz, uygulamayı cihazlarınıza indirmenize gerek yok.


Etiketler: yaşam
nefret