08/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği yılın ilk 7 ayındaki danışmanlık rakamlarını açıkladı.

SPoD danışmanlık rakamlarını açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği yılın ilk 7 ayındaki danışmanlık rakamlarını açıkladı.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 2019 yılı ilk 7 ayında verdiği danışmanlık rakamlarını açıkladı.

Dernek, 2019’un ilk 7 ayında en çok cinsiyet uyum süreci, özel hayata saygı hakkının ihlali, aile içi şiddet ve partner şiddeti konularında başvuru yapıldığını belirtiyor.

2017 yılından bu yana hizmet veren SPoD danışma hattı, bu yılın ilk yarısında; 145 kişiye yüz yüze psikolojik destek, 144 kişiye hukuki destek, 51 kişiye cinsiyet uyum sürecinde destek sağladı.

Danışma hattına nasıl ulaşabilirim?

SPoD’un 2017 Nisan ayında açtığı Danışma Hattı cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim odaklı sorular için doğru ve güvenilir bilgiyi aktarmaya devam ediyor. Danışma Hattına ulaşmak için 0850 888 54 28’i aramanız yeterli. Dernek, Danışma Hattı’nın yanı sıra danisma@spod.org.tr adresine mail olarak da sorularınızı bekliyor.

SPoD’la dayanışmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

SPoD’dan 103 kişiye hukuki danışmanlık

 


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam