29/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği “İstanbul Sözleşmesi’ni okuyoruz” diyerek Twitter hesabında bir flood paylaştı.

SPoD: İstanbul Sözleşmesi'ni okuyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılara karşı “İstanbul Sözleşmesi’ni okuyoruz” diyerek Twitter hesabında bir flood paylaştı.

Dernek, “İlk kez değil ama son kez olmasını umduğumuz bir İstanbul Sözleşmesi tartışmasını günlerdir takip ediyoruz. Peki, neden #İstanbulSözleşmesiYaşatır, uygulansın diyoruz? Nedeni içeriğinde gizli. O halde sözleşmeyi okumaya başlayalım” diyor.

Dernek paylaşımında “İstanbul Sozlesmesi ne işe yarar” sorusuna şöyle yanıt veriyor:

“Toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetten koruma, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet eylemlerini etkin biçimde soruşturma, kovuşturma; toplumsal cinsiyete dayalı şiddetten hayatta kalanlara destek olma.”

Flood’da Sözleşme’deki toplumsal cinsiyet tanımı da açılıyor: “İstanbul Sözleşmesi madde 3/c: “toplumsal cinsiyet”, herhangi bir toplumun, kadınlar ve erkekler için uygun olduğunu düşündüğü sosyal anlamda oluşturulmuş roller, davranışlar, faaliyetler ve özellikler olarak anlaşılacaktır.”

Floodun tamamını okumak ve yaygınlaştırmak için buraya!


Etiketler: kadın, siyaset
nefret