09/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kadıköy Kooperatif 2019 yılı toplumsal dayanışma bütçesini Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ne aktardı.

“SPoD’u daha iyi bir yaşam kurulması adına destekliyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kentteki tüketim alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen tüketici kooperatifi, Kadıköy Kooperatif 2019 yılı toplumsal dayanışma bütçesini Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ne (SPoD) aktardı.

Kooperatif SPoD’u “2011’den beri LGBTİ+'ların yaşadığı sorunlara kalıcı ve kapsamlı çözümler üretmek ve LGBTİ+'ların maruz kaldığı baskı, şiddet ve ayrımcılığı azaltmak için çalışan” bir dernek olarak tanımlıyor.

“Dayanışma yaşatır”

2019 bütçesini SPoD’a aktaran Kadıköy Kooperatif’i dayanışma yaşatır diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda heteroseksizme, patriyarkaya, militarizme, inanç, dil, etnik köken, yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, bedensel özellikler, yaşam tarzı ya da herhangi bir sosyal statü temelli ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya, yoksulluğa ve emek sömürüsüne karşı hak temelli sosyal politika anlayışını geliştirme ve uygulama amacını taşıyan SPoD'u Kadıköy Kooperatifi’nin ilkelerinden biri olan ‘Toplumsal Dayanışma’ ilkesi çerçevesinde daha iyi bir yaşam kurulması adına destekliyoruz. “


Etiketler: yaşam
İstihdam