06/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenlediği “Türkçe Edebiyata Queer(den) Bakış” edebiyat tartışmaları devam ediyor.

SPoD’un edebiyat tartışmaları geri döndü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) edebiyat ve queer ilişkisini tartışmaya devam ediyor. 2018’de başlayan “Türkçe Edebiyata Queer(den) Bakış” başlıklı edebiyat tartışmaları serisinin bu dönem yürütücüleri Cüneyt Yüce ve Sevcan Tiftik olacak.

Her ay bir kitabı odağına alacak olan seride beş ay boyunca sırayla Mehmet Murat Somer’in Hop-Çiki-Yaya serisinden Buse Cinayeti romanı, Perihan Mağden’in Haberci Çocuk Cinayetleri, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Ben Deli Miyim? tefrika romanı, Aslı Biçen’in Elime Tutun’u ve Sema Aslan’ın Kozalak’ı tartışılacak.

Program nasıl?

11 Mart 19:00-21:00           Mehmet Murat Somer, (Hop-Çiki-Yaya) Buse Cinayeti

8 Nisan 19:00-21:00            Perihan Mağden, Haberci Çocuk Cinayetleri

7 Mayıs 19:00-21:00            Hüseyin Rahmi Gürpınar, Ben Deli Miyim?

9 Haziran 19:00-21:00         Aslı Biçen, Elime Tutun

8 Temmuz 19:00-21:00       Sema Aslan, Kozalak

Neler konuşulacak?

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan edebiyat tartışmalarının ilkinde ele alınacak Mehmet Murat Somer’in Buse Cinayeti kitabının, fazlasıyla “erkek” bir tür olan polisiye türünün içindeki konumu tartışılacak.

SPoD: “Serinin başkarakteri olarak dedektifliğe soyunan Burçak da tanımları umursamamasıyla alışık olduğumuz o dedektiflerden çok farklı. İlk buluşmamızda Buse Cinayeti’nden hareketle kitabın queer imkânlarını, tür ve cinsiyet gibi ilintili olgularla birlikte parodi ve karnaval kavramlarını; bunların queer ile olan ilişkilerini konuşacağız” diyor.

Nasıl kayıt olabiliriz?

Her etkinlik için ayrı kayıt gereken serilerin kontenjanı 15 kişiyle sınırlı. Bu sebeple katılımcılar kayıt sırası esas alınarak belirlenecek. Her buluşma öncesinde katılımcıların gelip gelmediği teyit edilerek, gelmeyenlerin yerine yedek olarak belirlenen sıradaki kişiler alınacak.

Kayıt için atolye@spod.org.tr adresine, konu başlığında “Edebiyat Tartışmaları” yazan bir e-posta göndermeniz gerekiyor.

 

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam