11/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenleyeceği ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ feminist savunma sanatı ile başlayacak ve feminist, queer politikayı tartıştıracak.

SPoD, ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenleyeceği ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ feminist savunma sanatı ile başlayacak ve feminist, queer politikayı tartıştıracak.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), lezbiyen, biseksüel, aseksüel, heteroseksüel, trans ve cis kadınların katılımına açık cinsellik atölyesi düzenliyor. 12 Şubat Salı günü başlayacak ve 4 Mayıs’a dek sürecek olan atölyeleri Dernek şöyle duyuruyor:

“’Kendimi tanımak, farkında olmak, cinselliğimi, yönelimimi, bedenimi keşfetmek, var oluşumu yaşamak, dayatılan heteronormativiteyi fark etmek ve değiştirmek, başka türlü yaşamak, benden alınan gücümü geri almak istiyorum’ diyoruz ve bunu bizim gibi dert eden kadınlarla bir araya gelerek, birlikte sorgulayarak, birlikte değiştirerek, birlikte eyleyerek, birlikte eğlenerek yapmak istiyoruz.”

Neler konuşulacak?

12 Şubat Salı günü başlayacak olan ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’nin ilki “Feminist Savunma Sanatları” üzerine olacak.

Kadınların dayanışarak, birbirinden öğrenerek birlikte güçlenmeyi; kendini ve ötekini anlamayı, tanımayı, örgütlülüğü güçlendirmeyi amaçlayan ilk oturum toplam 3 seanstan oluşuyor. İlk atölyenin 12, 15 ve 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan buluşmalarının ardından Mayıs 2019’a kadar 15 günde bir salı akşamları şu başlıklarla bir araya gelinecek:

İletişim, Şiddetsiz İletişim, Feminist Yöntemler, Feminist İlkeler, Beden / Cinsellik, Cinsel Yönelimler, Kimlikler, Queer Politika, Kimliğimizi Kabul Etmenin Önündeki Engeller / Kimliğimizi Kabul Etmenin, Varoluşumu Yaşamanın Vereceği Haz, Mutluluk, Açılma/Açıl(a)mama Deneyimleri, Lezbiyen, Biseksüel Cinsel Sağlığı, Sağlık Hizmetlerine Erişim, LGBTİ+ Sosyal Alanlarına Erişim, Toplumsal Hareketler ve Örgütlenme Alanlarında Deneyimler.

Atölye, antrenman ve forum şeklinde gerçekleşecek olan buluşmaların kolaylaştırıcılığını İlke Acar ve Hatice Amazon üstleniyor.

Nasıl katılabilirim?

Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne katılım için atolye@spod.org.tr e-posta adresine, e-posta başlığına “Zümrüt” yazarak başvurabilirsiniz. Katılım başvuru önceliğine dayalı ve çalışmalar sınırlı sayıda katılımcıya açık.


Etiketler: yaşam
İstihdam