28/08/2018 | Yazar: Kaos GL

SPoD, LGBTİ+’ların telefon yoluyla ulaşabildiği danışma hattında çalışacak psikolojik danışman arıyor.

SPoD’dan danışma hattı için psikolojik danışman ilanı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD, LGBTİ+’ların telefon yoluyla ulaşabildiği danışma hattında çalışacak psikolojik danışman arıyor.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 2017 Nisan ayı itibariyle ulaşıma açılan, LGBTİ+’ların telefon yoluyla ulaşabildikleri danışma hattı için psikolojik danışman arıyor.

LGBTİ+'ların başvurusunu önceleyen çağrıda aday için aranan özellikler şöyle:

- Üniversitelerin psikoloji veya psikolojik danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak ve psikolojinin ilgili alanlarından birinde (klinik, sağlık, travma vb.) uzmanlığını tamamlamış olmak
- Yurtdışı lisans ve yüksek lisans mezunlarında yurt içi denklik şartı
- LGBTİ+ danışanlarla çalışma deneyimi
- Sivil toplum deneyimi 

Dernek, ilanına başvuru yapmak isteyen adayların 10 Eylül 2018 saat 23.59’e kadar CV’lerini ve motivasyon mektuplarını info@spod.org.tr adresine konu başlığı “PD Başvuru” yazarak göndermelerini bekliyor. Ayrıca adayların, motivasyon mektubunda LGBTİ+’larla çalışma deneyimlerinden, LGBTİ+ danışanlarıyla olan deneyimlerinden ve böyle bir alanda çalışmak isteme nedenlerinden bahsetmeleri gerekiyor.

Pozisyonla ilgili görev ve sorumluluklar listesini ayrıntılı olarak buradan inceleyebilirsiniz.

Danışma hattı neden var?

Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim odaklı sorular için doğru ve güvenilir bilgiyi aktaracak danışma hattı, LGBTİ+’ların sosyal, psikolojik, hukuki ve siyasi sorunlarını azaltmayı amaçlıyor.

SPoD danışma hattı, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim tabanlı şiddet ve ayrımcılık, cinsiyet geçiş süreci, HIV ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, açılma odaklı sorunlar, ruh sağlığı ve LGBTİ+’lara hizmet veren kurumlar hakkında hizmet veriyor.

Hatta 0850 888 54 28'i tuşlayarak ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret