20/02/2020 | Yazar: Deniz A

Futbolda Homofobi Karşıtı Gün/Ay vesilesiyle İstanbullu takım Sicilya Demir Spor ile, Ankaralı takım Sportif Lezbon, ayrımcılığa karşı maç yaptı.

Sporda ayrımcılığa şut! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Ateş Alpar

19 Şubat, Futbolda Homofobi Karşıtı Gün olarak anılıyor. 19 Şubat; nefret söylemleri nedeniyle intihar eden ilk açık eşcinsel futbolcu Justin Fashanu'nun doğum günü.

sporda-ayrimciliga-sut-1

Futbolda Homofobi Karşıtı Gün/Ay vesilesiyle İstanbullu takım Sicilya Demir Spor ile, Ankaralı takım Sportif Lezbon, ayrımcılığa karşı maç yaptı.

sporda-ayrimciliga-sut-2

Futbolun ayrımcılık yapılmadan, herkes tarafından oynanan bir oyun haline gelmesi için düzenlenen maç, LGBTİ+ bireyler için futbolu daha güvenli ve kapsayıcı hale getirmeyi, futbolun olanaklarının olumlu bir değişim için araç olabileceğini anlatmayı da amaç edindi.

sporda-ayrimciliga-sut-3

Sosyokültürel pratiklerle kurulan, düşünce ve dilde cinsiyetçi tahakküm dizgeleriyle işleyen ve toplumsal hayatın her türlü kurumu aracılığıyla varlığını devam ettiren homofobiyi aşındırmanın bir yolu olarak sporda, futbolda, oyunun eril kimliğini değiştirmeye yönelik böyle girişimlerle daha geniş bir katılım sağlanabilir. 

sporda-ayrimciliga-sut-4

Ayrımcılık pratiklerinin bir alanı olarak futbolun özgürlükçü bir spor olması sağlanabileceği gibi, LGBTİ+’ların kendilerini futbol yoluyla özgürce ifade etmelerinin de önü açılabilir.


Etiketler: yaşam, spor
nefret