27/11/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Gökkuşaklı Bağcık Günü, sporda LGBTİ+ kapsayıcılığı ve görünürlüğü için kutlanıyor.

Sporda eşitlik için: Gökkuşaklı Bağcık Günü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: @JoeyKnock

Stonewall UK’in “Come Out Active” haftası bu yıl 23 – 30 Kasım tarihlerinde kutlanıyor. Hafta, ister tezahürat yapan ister sporcu; LGBTİ+’ların “ekibin bir parçası” olduğunu kutlamak ve sporculara uygulanan ayrımcılığa karşı durmak için düzenleniyor.

Haftanın görünürlük etkinliği olan Gökkuşaklı Bağcık Günü ise bugün (27 Kasım). Stonewall UK, ücretsiz sağladığı gökkuşaklı bağcıklarla “Herkesin spor yapabilmesini sağlamak için hep birlikte rolümüzü oynamamız gerekiyor. Karada, suda, içeride veya dışarıda… Yürüyün, yüzün, bisiklet sürün veya bir kulüp etkinliğine katılın seçim sizin!” diyor ve LGBTİ+ görünürlüğünü hedefliyor.

2018’de İngiliz Futbol Ligi’nde gökkuşağı açmıştı

Geçtiğimiz yıl hafta kapsamında İngiliz Futbol Ligi futbolda LGBTİ+ kapsayıcılığı ve görünürlüğü için 24 Kasım’dan itibaren oynanacak maçlarda gökkuşağı renklerini taşıyan köşe bayrakları kullanmıştı.

sporda-esitlik-icin-gokkusakli-bagcik-gunu-1

Premier Ligi İcra Direktörü Bill Bush, Stonewall's Rainbow Laces ile ortak hazırladıkları bu kampanya ile ilgili “Stonewall bizim için mükemmel bir ortaklık oldu ve sporda çeşitliliği arttırmak, ligimizi ve kulüplerimizi desteklemek adına devam eden bu kampanyaya değer veriyoruz. Kulüplerimiz, futbolun herkes için olduğu mesajını pekiştirmek için harika bir çalışma yapıyor, gurur duyuyoruz” demişti.


Etiketler: yaşam, spor
nefret