10/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Sportif Lezbon’dan Melih Şendil’in cinsiyetçi yorumlarına dair: “Kadınlar yıllardır yeşil sahalarda ter döküyor, bir o kadar da yeşil sahalarda olabilmenin mücadelesini verdi.”

Sportif Lezbon: “Kadınların neler yapacağını söylemek kimsenin haddi değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Digiturk’ün beIN SPORTS kanalında “Maç Sonu” programının 7 Ağustos tarihli bölümünde, program yorumcusu Melih Şendil, Real Madrid’in formasını yorumlarken “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki… Mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” sözlerinin ardından programın diğer yorumcusu İlker Yağcıoğlu “Eyvah, dikkat et topa tutarlar” demiş; Şendil ise “Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” cevabını vermişti. Şendil sözlerinin hemen arkasından Real Madrid’in formasına dair “Ben mesela başkan olsam asla pembe forma yaptırmam. Siz?” diyerek Yağcıoğlu’na sormuş, Yağcıoğlu “Ben de yaptırmam” diye cevaplamıştı.

Şendil’in bu sözlerini programın yayınlandığı beIN SPORTS kanalı ve Türkiye Futbol Federasyonu kınadı. Şendil özür diledi.

Sportif Lezbon: “Vardık, varız, var olacağız!”

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı 2015’te Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, Twitter profilinden Şendil’in cinsiyetçi yorumlarına istinaden paylaşımda bulundu:

“Kadınların neler yapıp neler yapamayacağını söylemek kimsenin, hele bir erkeğin haddi değil. Kadınlar yıllardır yeşil sahalarda ter döküyor. Bir o kadar da yeşil sahalarda olabilmenin mücadelesini verdi. Vardık, varız, var olacağız!”


Etiketler: spor
nefret