12/05/2015 | Yazar: Selin Mavi

Özellikle FC Bakunin ve Tekyumruk takımlarıyla yaptığımız son iki maçtaki oyunumuzdan sonra kulislerde Sportif Lezbon’un hiç de hafife alınmaması gereken bir takım olduğu konuşuluyormuş.

Sportif Lezbon taraftarlarını çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da yaklaşık 2 aydır endüstriyel futbola, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa ve rekabete karşı alternatif bir lig olarak Özgür Lig maçları düzenleniyor. Özgür Lig, takımlarının birlikte kararlaştırdığı bir uzlaşı üzerinde ortaklaşan, farklı farklı inisiyatiflerden, gruplardan gelen insanların oluşturduğu bir lig. Toplamda 14 takımdan oluşan Özgür Lig, her hafta hazırladıkları yaratıcı pankartlarıyla lige renk katan taraftar gruplarından, takım kadrolarında hayvan dostlarımıza da yer veren Solteki takımına uzanan bir çeşitliliği barındırıyor. Bunun yanı sıra eşcinsel ve biseksüel kadınların da forma giydiği Sportif Lezbon takımı, yani bizler de bu ligde yer alıyoruz. Ligin, yaptığımız maçların ötesinde en güzel yanı da bu çeşitliliği ve belki de daha önce hiç ortaklaşa etkinlik yapmaya imkân bulamamış, bir şekilde bir araya gelememiş insanların birlikte ve dayanışma içersinde oluyor olması sanırım. Kısacası Özgür Lig futbol etrafında buluşan fakat futbolun ötesinde meseleleri de kendisine dert eden ve bileşenlerinin bu eksende dayanıştığı bir oluşum oldu hepimiz için.
 
Gelelim bizim takımın ligde nasıl bir performans sergilediğine. Öncelikle Sportif Lezbon olarak lig sıralamasında hiç de fena bir yerde olmadığımızı, hatta şimdilerde birçok takımın dişli rakip olarak Sportif Lezbon’u gördüğünü söyleyebilirim. Ligin ilk haftalarında hem takım kadrosundaki hem de taktiksel eksikliklerimizi son maçlarda gidermeye çalıştık ve bu büyük oranda sahadaki performansa da yansıdı. Özellikle FC Bakunin ve Tekyumruk takımlarıyla yaptığımız son iki maçtaki oyunumuzdan sonra kulislerde Sportif Lezbon’un hiç de hafife alınmaması gereken bir takım olduğu konuşuluyormuş. :) Şaka bir yana, hiçbir takım kazanmayı ulaşılması gereken nihai hedef olarak görmüyor tabi ki. Biz sadece bazen çok gol atınca seviniyoruz diyelim :) İki haftadır da Sportif Lezbon’lar formalarıyla sahaya çıkıyor; o da ayrı bir motivasyon getirdi sanırım takımımıza. Bildiğim kadarıyla Homofobi Karşıtı Buluşma (HKB) etkinliklerinde Sportif Lezbon taraftarları da takım formalarından edinebilecek.
 
Pazar günü itibariyle 7. haftasını geride bıraktığımız Özgür Lig’de Sportif Lezbon olarak bu ligin bizim için çok keyifli ve anlamlı olduğunu da eklemeliyim. Saha etrafında maçlar hakkında ufak atışmalı, şakalı sohbetler ederken, bir taraftan da hep beraber şarkılar türküler söyleyip, birlikte tezahürat ediyoruz. Bir pazar akşamı için son derece eğlenceli geçen birkaç saat oluyor bizler için. Bizim açımızdan bir güzel yanı da özellikle taraftar gruplarıyla yaptığımız maçlarda onların bizler için hazırlamış oldukları pankartlar ve tribündeki dayanışma temalı sloganları oldu. (Tribünlerde hep görmek istediğimiz manzara işte bu! :)) Böylelikle onlara da buradan tekrar teşekkür etmiş olalım.
 
Son olarak buradan ligin bitmesine son 7 hafta kaldığını hatırlatıp, Sportif Lezbon taraftarlarını ve diğer tüm Özgür Lig takım taraftarlarını havalar da güzelleşmişken Dikmen Halı Saha’da birlikte maç izlemeye davet ediyoruz. Saha içinde başka bir futbolun mümkün olduğunu gösterdiğimiz gibi, başka bir taraftarın mümkün olduğunu da hep birlikte gösterelim.
 
Not: 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüşten sonra 100. Yıl Garipspor’la oynayacağımız maçı eşcinsel olduğu için hakemlik mesleğinden ihraç edilen Halil İbrahim Dinçdağ yönetecek.  

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam